Регистрация Вход
Математика 5 - 9 классы Munn
Решено

Помогите пожалуйста, мне нужно составить "Твір к тексту Захар Беркут и з цитатами" на украинском языке, только с цитатами ОБЯЗАТЕЛЬНО!

266
ОТВЕТЫ
Робота йшла прудко. Незабаром потік був зовсім замурований. Гнівно закрутилася виром на місці спинена вода, мов не розуміючи, пощо се спиняють 
її в бігу. Люто плюснула хвиля за хвилею о величезний камінь, кинулась було підгризати спідні, на дні покладені плити, шукати між ними проходу, але все було даремно – всюди камінь та й камінь, щільно стиснений і збитий в одну незломну стіну. Заклекотіла вода. Порушилася в усім своїм ложищу – і стала, зачудувана, спокійна на вид, але а гнівом у її кришталевій глибині. Мов тур, готуючись до нападу, стане, і голову вниз похилить, і роги до землі згинає, і стишиться, щоб опісля разом вирватись із того приниженого положення і кинутися з цілою силою на противника, так і непривична до пут вода тухольського потоку на хвилю притишилася, немов злінивіла, задрімала в плоских своїх берегах, а тим часом набирала сили і смілості до нового, рішучого нападу і тільки стиха перла собою о стіну, немов пробуючи своїх плечей, чи не зможе ними відсунути кинену їй так несподівано запору.     В мои цитаты  – Обскочили вас тухольці, кажеш – кликнув він радісно.– І вийти відси не можете Ну, то богу дякувати! Надіюсь, що й не вийдете вже. Тухольці ціпкий народ: кого раз у руки зловлять, то вже не люблять пустити.     В мои цитаты  – Зраджуючи свій нарід, ведучи монголів через гори… Ні, краще вмерти, ніж так заробляти на вільністьі.     В мои цитаты  – Життя в неволі нічого не варте, – відказав Максим, – краща смерть!     В мои цитаты  цілуючи його бліді, спечені уста     В мои цитаты  твердість Максимової вдачі і його велику любов до свободи     В мои цитаты  правдиво рицарську смілість і одвертість     В мои цитаты  сильного робітника, рицаря і начальника     В мои цитаты  Медведяче леговище – то був високий, тільки від південного боку з трудом доступний горб, покритий грубезними буками й смереками, завалений вивертами й ломами     В мои цитаты  З пропадистих, чорних, мов горла безодні, дебрів піднімалася сивими туманами пара     В мои цитаты  Народ нужденний, прибитий, понурий, супроти чужих несмілий і недотепний     В мои цитаты  Незважаючи на глибоку старість, Захар Беркут був іще сильний і кремезний     В мои цитаты  Захар Беркут – се був сивий, як голуб, звиш 90-літній старець, найстарший віком у цілій тухольській громаді.     В мои цитаты  Многі голоси обізвалися за тим, аби по давньому звичаю до боярина приложити закон про непокірного і шкідного громадянина, розбійника та злодія і вигнати його з обсягу громадських земель, а дім його зруйнувати дотла.     В мои цитаты  прибігли громадські лісничі, кажучи, що боярин відмірює і запальковує для себе величезний кусень найкращого громадського лісу. Знов громадська рада вислала відпоручників до Тугара Вовка.
2
Отв. дан
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте