Регистрация Вход
Технология 5 - 9 классы Яна
Решено

1. До якого роду належав Павлусь?2. Про що свідчить те, що батьки іноді хотіли покарати сина за його моло­дечий порив?3. Який вплив мали розповіді діда Андрія на формування світогляду, кру­гозору Павлуся?4. Чому протягом свого життя Павлусь не раз згадував повчання діда?5. Як хлопець ставився до своє сестри?6. Яким чином пожежа Спасівки, смерть діда і матері від рук татар впли­нули на Павлуся?7. Які враження залишилися у хлопця після перебування серед козаків? Чого він від них навчився?8. Чим пояснити те, що наказ батька і прохання брата не зупинили пошуки Павлом сестри?9. Яких страждань зазнав хлопець, перебуваючи в неволі?10. З чим пов'язано те, що Павлусь повинен був стати мусульманином? Як він до цього поставився? В чому виявилася мужність, винахідливість, ви­тримка хлопця, щоб віднайти сестру?11. Як би ви повели себе, перебуваючи на місці Павлуся — шукача рідної се­стри?12. Через що Павлусь з Ганнусею постійно намагався якомога швидше по­вернутися додому, хоча у Девлет-гірея їм гарно жилося?13. Чи будуть, на ваш погляд, щасливими брат і сестра? посчитайте ​

59
ОТВЕТЫ

:Що це? Невже степ, про який у піснях співають?

Уявіть себе малим, дуже малим чоловіком, оттак на палець завбільшки. Уявіть собі, що вас — того маленького чоловіка — поставили на широкому рівному оболонні, на якім ізрідка стоять зарослі травою старі муравельники. — Оболонння вкрите травою, що вам сягає до пояса. Між травою цвіти аж хапають за очі своїми красками; А гляньте довкруги себе... Ніде краю не видно. Обрій неба наче вижолоблена півкуля кругом вас далеко спочиває на землі. Ніде ні лісу, ні гори, лиш муравельники... А поїдете десяток миль у який-небудь бік, те саме й те саме... Ні краю, ні берега.

Це степ, український степ, із своїми високими могилами. Це одинокі дороговкази для людей, що туди заблукають. Деякі могили й називаються своїм іменням, про інші ніхто не знає, ні імени їх, ні відкіля вони взялись.

я не укроинец

8
Отв. дан
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте