Регистрация Вход
Право 5 - 9 классы Fojurus
Решено

ОЧЕНЬ СРОЧНО!!!!!!!!!!!! Сергій Мовчан з приводу закінчення школи отримав від бабусі подарунок – магнітофон. Через деякий час він спитав бабусю чи не буде вона заперечувати проти того, щоб він обміняв магнітофон на відеокамеру, яка належить його товаришу Колобову. Бабуся не заперечувала й письмово оформила свою згоду на укладення правочину. Обмін відбувся. Батько Сергія дізнавшись про обмін , звернувся до Колобова з вимогою повернути магнітофон і забрати відеокамеру, оскільки він своєї згоди на обмін не давав. Колобов відмовився і пояснив , що наскільки йому відомо, магнітофон подарував Сергію не батько, а бабуся, яка дала письмову згоду на укладення правочину. За таких обставин, як вважав Колобов , неповнолітній Сергій не потребує згоди батька на укладення правочину. Хто правий у цьому спорі? Чи переміниться рішення , якщо мати Сергія дасть згоду на обмін по проханню бабусі?

179
ОТВЕТЫ
В цьому спорі правий Колобов адже бабуся подарувала Сергію магнітофон тому вона має право дати згоду на обмін речами.
Рішення не переміниться бабуся і так права адже магнітофон вона купила за свої кошти тому і має право розпорядитися ним без дозволу батьків а якщо б  мама і тато купили б магнітофон тоді звісно був би правий батько а так вони до того магнітофона зовсім не причетні.Тому Колобов був правий!
1. Правий у цьому спорі батько.
2. Так, якщо мати дасть письмову згоду. ст 222 ч.1 ЦК України, наголошоє на тому, що правочин, який неповнолітня особа вчинила без згоди батьків, може бути згодом схвалений ними у порядку, встановленому статтею 221 цього кодексу. 
Якщо звертатися до ЦК України, то в ст. 32 ч. 2, 4, чітко вказано, що згода на вчинення неповнолітньою особою правочину має бути одержана від батьків або піклувальника та органу опіки та піклування відповідно до закону.


82
Отв. дан
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте