Регистрация Вход
Обществознание 1 - 4 классы Корнелиевич
Решено

Розповідь про про будову своєї улюбленої квіткавої рослини

41
ОТВЕТЫ
МАК
Однорічні, дворічні та багаторічні трави, зазвичай з розвиненим стеблом, рідше безстебельні. Рослини виділяють молочний сік, білий, жовтий або помаранчевий.

Листя зазвичай едіножди- або двічі-тричі-перисто-розсічені, голі або частіше волосисто-щетинистий.

Квітки великі, поодинокі, як правило, червоного кольору (рідше зустрічаються білі або жовті), на довгих квітконосах, або (у безстебельних видів) квітконіжках, без прицветников, у деяких видів - в волотистому суцвітті. Тичинки зазвичай численні, з тонкими або вгорі булавовидно розширеними нитками; пильовики від округлих до лінійних, зрідка з голівчатим придатком на звязковий. Завязь з 3-22 плодолистків, найчастіше 4-10. Квітки запилюються комахами, у деяких видів можливо самозапилення.

Плід - коробочка, коротко-циліндрична, булавоподібна, довгаста, оберненояйцевидна або куляста, сидяча або раптово звужена в коротку ніжку, одногнездная; плаценти вдаються всередину у вигляді тонких пластинок; зверху прикрита пірамідальним, опуклим або плоским диском, протівуплацентние промені якого зєднані зазвичай плівчастої або шкірястою мембраною в монолітний диск. Відкривання коробочки відбувається порами, безпосередньо під диском. Насіння дрібне, ячеисто-сітчасті, без придатка. Дозрілі насіння викидаються на велику відстань в результаті різкого лопань коробочки. Також вони можуть висипатися на вітрі з отворів коробочки, як сіль з сільнички.
266
Отв. дан
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте