Регистрация Вход
Право 8-9 класс Bzdfgdhz

назвіть поняття та наведіть приклади.
1.Законодавча влада
галузь (гілка) державної влади, делегована народом своїм представникам у парламенті, що надає їм виключне право приймати закони.
2.Виконавча влада
галузь (гілка) державної влади, що володіє правом безпосередньо управляти країною, виконувати закони та інші нормативні акти, ухвалені законодавчою владою
наведіть приклад законодавчої влади та виконавчої влади

Ответы:

Яку таблицю? Приклади чого?

1. Єдиним органом законодавчої влади в Україні є Верховна Рада. Народних депутатів в неї обирають громадяни України на основі загального, прямого і рівного виборчого права шляхом таємного голосування за такою системою, як мажоритарно-пропорційна. У парламент обирають 450 депутатів строком на 4 роки.

Верховна Рада України - стверджує закони, здійснює основні напрямки бюджетної політики на наступний бюджетний період, стверджує Держбюджет України і вносить зміни до нього, здійснює контроль за виконанням закону про Держбюджет, приймає рішення щодо звіту і його виконання, визначає способи внутрішньої і зовнішньої політики.

2. Очолює державну виконавчу владу Президент України.

Кабінет Міністрів - забезпечує проведення фінансової, цінової, інвестиційної та податкової політики, політики у сфері праці та зайнятості населення, соціального захисту, освіти, науки, культури, охорони природи та ін. Розробляє проект закону про державний бюджет і забезпечує виконання затвердженого Верховною Радою Держбюджету України . Подає Верховній Раді звіт про його виконання; приймає рішення про використання коштів Резервного фонду.

Структура центральних органів виконавчої влади включає міністерства, держ. комітети (державні служби), а також центральні органи виконавчої влади, що мають спеціальний статус.

2
Отв. дан Examplez
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте