Регистрация Вход
Право 8-9 класс Bzdfgdhz

Проаналізуйте правову ситуацію 17-річний Василь Васильчук 11 жовтня влаштувався на роботу в друкарню кур’єром. 15 грудня, розгадавши кросворд в одному із журналів, юнак виграв 10-денний тур Закарпаттям. Коли Василь звернувся до директора підприємства з проханням надати йому основну щорічну відпустку з 16 грудня на 31 календарний день, то той відмовив юнакові. Директор аргументував своє рішення так: по-перше, Василь не відпрацював належних шести місяців, що надає право на таку відпустку; по-друге, 15 грудня йому виповнилося 18 років, тому він підпадає під дію положень законодавства про відпустки як повнолітній працівник. А Якими є порядок надання і тривалість відпустки неповнолітніх працівників? ________ _________________ ______________ _________ ___________________________________________________________ _________ _____________ _________________________________________ _____________ ______________ __________ _________ ________________________________________ Б Чи правомірні дії директора друкарні? Відповідь обґрунтуйте_____ ___________ __________________________________________ ______________________________________________ ______________ _____________ _______ ___________________ ______________________________ ____________ ________________________________ __________________________ ___________________________________ ________ _______________________________________________________ Б Які пільги і чому трудове законодавство передбачає для неповнолітніх працівників? __________________________ ___________ _________________________ _________________ ________ ______________ _____________________________

Ответы:

А

Тривалість щорічної основної відпустки неповнолітнього працівника становить 31 календарний день (ч. 2 ст. 75 КЗпП України, ч. 8 ст. 6 Закону про відпустки). Звертаємо увагу на те, що відпустка такої тривалості надаватиметься неповнолітньому працівникові тільки за період, поки їй не виповниться 18 років. Далі щорічну відпустку буде розраховуватися як звичайним працівникам, виходячи з 24 календарних днів на рік.

Б

Дії директора правомірні. Коли Василь просив надати відпустку, йому було 18 років, він був повнолітнім.

Відпустка для повнолітнього може бути надано після 6 місяців безперервної роботи. Василь на даний момент відпрацював менше 6 місяців.

В

пільги:

Відповідно до норм чинного законодавства всі неповнолітні мають право на певні пільги щодо робочого часу, заробітної плати та надання відпусток.

Скорочена тривалість робочого часу

Статтею 51 КЗпП України для неповнолітніх встановлюється скорочена тривалість робочого часу, а саме:

для працівників у віці від 16 до 18 років - 36 годин на тиждень,

для працівників у віці від 15 до 16 років (учнів віком від 14 до 15 років, які працюють в період канікул) - 24 години на тиждень.

Оплата праці неповнолітніх

при скороченій тривалості робочого часу - в такому ж розмірі, як працівникам відповідних категорій при повній тривалості робочого часу. Іншими словами, неповнолітні працівники, хоча і працюють менше, ніж дорослі працівники, мають право на оплату своєї праці в розмірі повної тарифної ставки (повного окладу) (ч. 1 ст. 194 КЗпП України);

при допущенні до відрядних робіт - за відрядними розцінками, встановленими для дорослих працівників, з доплатою за тарифною ставкою за час, на який тривалість їх щоденної роботи скорочується порівняно з тривалістю щоденної роботи дорослих працівників (ч. 2 ст. 194 КЗпП України).

Щорічна відпустка неповнолітніх

- в перший рік роботи за їх заявою до настання шестимісячного терміну безперервної роботи на даному підприємстві;

- у зручний для них час - роботодавець при складанні графіка відпусток зобовязаний врахувати побажання неповнолітнього працівника щодо часу надання йому відпустки.

2
Отв. дан Examplez
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте