Регистрация Вход
История 8-9 класс Biomax

Особливост економічного розвитку в останній третині XIX ст.». Країна Франция

Ответы:

1. В кінці 19-го під час капіталізму економіка Франції почала швидко зростати, і, як і в інших європейських країнах, у Франції почали рости нові галузі. Особливо швидко росли автомобільна, виробництво кольорових металів, паровозостроение, хімічна та електротехнічна промисловість.

2. Перед першою світовою війною кожен шостий автомобіль випускався у Франції, особливо на заводах Renault під Парижем. Розвивалася і легка промисловість, текстильна і харчова промисловості. Виготовлення предметів розкоші зіграло головну роль, дескриптор моди залишився у Франції. Поряд з великим виробництвом і раніше значну роль грала середня і дрібна промисловість.

3. Характерною рисою Франції було те, що важка промисловість зростала дуже слабо і в кінці 19-го століття і на початку 20-го століття. Франція імпортувала фіктивне промислове обладнання з інших країн - Німеччини і Великобританії. Але так само відбувалося зростання концентрації виробництва. В цілому важка промисловість розвивалася більш швидкими темпами, ніж легка.

4. Величезний внесок в економіку принесло будівництво залізних дорого. З 1870 по 1900 рік протяжність залізниць у Франції збільшилася в 2,5 рази і досягла 42,8 тис. Км

5. Банківський капітал перебував окремо від промисловості. Центром фінансового капіталу країни став Французький банк. Економічний розвиток Франції стримувалося вивезенням капіталу.

6. Сільське господарство знаходилося в збитку, тому що селянин практично не міг утримувати необхідну кількість земельної ділянки. Розміри виділених земельних ділянок не дозволяли в повну силу займатися тваринництвом. Це змушувало селян брати кредити. Величезна закредитованность селян приводила до їх повного розорення і не можливості займатися сільським господарством. Сформоване обстановка в сільському господарстві змусила повністю переглянути економічні заходи в цій галузі. Пріоритетом стало тваринництво, розширилося застосування техніки, в 1892 році держава підвищила мита на ввезену в країну сільськогосподарську продукцію, що збільшило внутрішній ринок збуто для місцевих селян.

2
Отв. дан Examplez
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте