Регистрация Вход
История 8-9 класс Biomax

Особливост економічного розвитку в останній третині XIX ст.». Країна США

Ответы:

В останній третині 19 в. економіка США, на відміну від інших країн "першого ешелону" модернізації, росла бурхливими темпами. У країні до 1880 р вартість промислової продукції в ВВП вже більш ніж в 2 рази була вище сільськогосподарської. Якщо в 1860 р США виробляли 17% світової промислової продукції, займаючи друге місце після Великобританії (32%), то в 1880 р питома вага американської та англійської промисловості в світовому виробництві вже зрівнявся - по 28%. У 1890 р США забезпечували вже 31% світового промислового виробництва, обігнавши "майстерню світу" Англію, а в 1913 р - 36%.

В останній третині XIX ст. економіка США, на відміну від інших країн, росла бурхливими темпами. Стрімкий ривок американської економіки був зумовлений низкою факторів. Ключову роль у ньому зіграла друга американська революція, розчистили шлях для швидкого економічного прогресу країни. Її успішне завершення створило умови для остаточного складання єдиного загальнонаціонального ринку і бурхливого розвитку індустрії в країні.

Велике значення мала демографічна складова. Відносно слабка заселеність нових територій породжувала гостру нестачу робочих рук, що викликала постійний приплив іммігрантів з Європи. У звязку з цим темпи зростання населення в США були набагато вище, ніж в інших розвинених країнах. Крім того, дефіцит робочої сили стимулював широке і швидке впровадження у виробництво машин та механізмів.

Швидкому зростанню американської економіки сприяла і ефективна зовнішньоекономічна політика країни. США дотримувалися жорсткого протекціонізму: всі ввезені товари обкладалися високими митами, в той час як вітчизняна промисловість обкладалася щадними податками.

Розвитку американської економіки сприяла і політика уряду США, стимулировавшая широкий приплив в країну іноземних капіталів, перш за все із Західної Європи. На початку XX ст. іноземні інвестиції перевищили 3,4 млрд доларів.

2
Отв. дан Examplez
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте