Регистрация Вход
Право 8-9 класс Biomax

Чи є у вас пропозиції щодо підвищення або, навпаки, зменшення віку притягнення до відповідальності за окремі види злочинів?

Ответы:

Покарання за умисне вбивств, крадіжку, розбій та грабежі відповідно до законодавства України настає з 14 років. Я вважаю, що даний вік знизити до 12 років. Сьогодні психічний розвиток дітей відбувається значно раніше, ніж раніше. Це викликано активною інформатизацією суспільства.

Таким чином, зниження віку відповідальності за тяжкі та особливо тяжкі злочини є необхідністю боротьби з суспільно небезпечними діяннями, так як зі зниженням віку кримінальної відповідальності розширюються можливості реагування на дії осіб, які в даний час субєктами злочинів не є. Але дане питання необхідно розглядати в комплексі інших питань, повязаних з вихованням і перевихованням неповнолітніх.

У деяких країнах вік кримінальної відповідальності встановлений нижче, ніж з 14 років. У Франції в виняткових випадках до кримінальної відповідальності може притягуватися підліток у віці 13 років, якщо обставини справи та особу неповнолітнього вимагають цього.

2Решение
Отв. дан User4
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте