Регистрация Вход
История 4-7 класс Olia

Наведіть приклади могутності католицької церкви у 12-13ст..

Ответы:

У XII-XIII ст. папство досягло вершини своєї могутності. Воно надихнуло і організувало Хрестові походи. Папи втручалися у внутрішні справи держав і навіть в особисте життя імператора і королів. На короткий період встановити теократію в католицькому світі вдалося папи Інокентія III (1198-1216). Трьох монархів - німецького імператора, французької та англійської королів - він відлучив від церкви.

На їх країни було накладено інтердикт - тимчасова заборона здійснювати богослужіння і церковні обряди. Оскільки церква регулювала багато сторін життя людини і суспільства, подібне заборона, по суті, паралізувало країну. Інокентій III змусив світських правителів Західної Європи визнати верховенство папської влади. Багатьох монархів він зробив васалами папського престолу і змусив платити регулярний податок. Інокентій III розширив межі Папської держави. Папа піддавав свого суду всіх, а сам перебував поза всяким суду. У захваті своєю могутністю Інокентій III проголосив себе «намісником Христа».

Вчення католицької церкви стало основою, нехай ще чітко не усвідомлюваної, для освіти культурної спільності різних етносів і територій Західної Європи. Зміцненню могутності церкви і папства в Західній Європі сприяло і те, що вона продовжувала зберігати владу над усією розумової і ідейної життям суспільства.

Головною метою людського життя, згідно з християнським віровченням, було спасіння душі. І церква допомагала людям у цьому. Кожен віруючий повинен був думати не про те, як розбагатіти чи придбати владу над іншими людьми, а про те, як опинитися після смерті в раю. Щоб уникнути пекельних мук, необхідно відвідувати храм, брати участь в церковній службі, подавати милостиню бідним (їх вважали заступниками перед Богом), творити інші добрі справи.

2Решение
Отв. дан User4

Спасибо

2
Отв. дан Olia
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте