Регистрация Вход
История 4-7 класс Olia

Між східною та західною церквами від самого початку існували відмінності. Чому із часом вони продовжували накопичуватися і в 1054 р. призвели до розколу?

Ответы:

Розбіжності між Сходом і Заходом, що послужили причиною «великого розколу» і накопичувалися протягом століть, мали політичний, культурний, еклезіологічний, богословський і обрядовий характер.

Розбіжності між Римськими папами і візантійськими імператорами почалися ще з 395 року, коли Римська імперія, що стала на той час християнською країною, розпалася на дві частини: Західну Римську імперію і Візантію. Римські єпископи почали претендувати на особливе, чільне місце у всій Церкві. На відміну від константинопольських патріархів, римські Папи зберігали незалежність від візантійських імператорів, які не підкорялися їм, якщо не вважали за потрібне, а іноді і відкрито виступали проти них.

На тяжінні IX-X століть частими були суперечки щодо деяких обрядів і релігійних тонкощів. Саме це давало привід для конфлікту і як наслідок - для розколу.

Основні причини розколу

- Суперечка між константинопольським патріархом і Папою щодо верховенства в церковному світі.

- Небажання імператора Візантії підкорятися Папі Римському.

- Прагнення обох релігійних центрів поширити свій вплив на народи, ще не прийняли християнство. Як наслідок, конфлікт був також повязаний з землею і грошима.

2Решение
Отв. дан User4

Спасибо

2
Отв. дан Olia
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте