Регистрация Вход
Литература 4-7 класс Lili

. Помогите пожалуйста ответить на все вопросы

Ответы:

1. Як на початку размови з ранковою гостею Шерлок Холмс виявив дивовижні аналітичні здібності?

Холмс виявив, що гостя приїхала ранковим поїздом на підставі квитка, який знаходився в руках у гості. А так же визначив, що вона рано встала і довго тряслася в двоколці. За рукаву Холмс визначив, що гостя сиділа зліва від кучера.

2. Перекажіть історію загадкової смерті сестри міс Стоунер. Які деталі цієї історії видалися вам дивними під час читання твору?

Історія, яку розповіла Елен дуже цікава. З невідомих причин загинула її сестра, перебуваючи у себе вдома. Перед смертю сестра сказала такі слова: Стрічка, строката стрічка.

Перед цим самим подією Джулія розповіла Елен, що ночами чує слабкий свист, і не може зрозуміти звідки він іде. Коли була вже глибока ніч і всі спали, Елен почула дикий крик. Вона встала і пішла в кімнату Джулії. Джулія стояла в дверному отворі і у неї було дуже перелякане обличчя. Через деякий час Джулія впала.

Для мене було дивно наступні:

- сестрі було всього 30 років, а сивина вже була присутня

- Елен не все розповіла про вітчима, так як на її руці були сліди фізичного впливу

- свист і брязкіт металу, які були чутні перед самою подією

3. Які факти спрямували розслідування Холмса хибним шляхом?

- металевий брязкіт, який міг видавати залізний засув від віконниці. Шерлок подумав, що через вікно могли забратися.

- цигани

4. Як детектив розкрив злочин?

Холмс розкрив злочин за тими даними, які у нього були, а саме:

- непрацюючий дзвінок

- вентилятор

- блюдце з молоком

- сейф

- батіг

- свист

- знання про те, що доктор любив різних індійських тварин, серед яких є змія

- вмятини на стільці від ніг

5. Доведіть прикладами або цитатами з тексту, що Шерлок Холмс ціка-вився лише незвичайними злочинами; звертав увагу на деталі, яких не помічали інші; умів за незначними подробицями відновити повну картину минулих подій; був наділений неабиякою фізичною силою, сміливістю, витривалістю та блискавичною реакцією; був прихильником принципу справедливості; мав непересічне логічне мислення.

6. Схарактеризуйте образ доктора Вотсона. Чи був він добрим помічником Холмса? Обґрунтуйте свою відповідь.

Доктор Ватсон був дуже хорошим помічником. Основною його перевагою було те, що Ватсон розмірковуючи допомагав побачити цілу картину обставин. Ватсон говорив те, що виникало в розумі момент першого погляду на обставини. Доктор Ватсон був хорошим співрозмовником для Шерлока. Він був так само дуже розумний і намагався розуміти те, що відбувається. Ватсон був дуже рішучим і деякою мірою безстрашним, він хотів надавати всіляку допомогу Холмсу. Ватсон дуже вміло ставив потрібні питання.

7. Чим, на вашу думку, Шерлок Холмс відрізняється від сищиків з інших детективних творів?

Чи не стандартне мислення відрізняє Шерлок Холмса від інших сищиків. Пильна звернено увагу на деталі. Опрацювання таких сценаріїв, які можу здатися нереальними для звичайної людини.

2
Отв. дан Pilot
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте