Регистрация Вход
Литература 8-9 класс Biomax

Помогите Пожалуйста срочно нужно написать
Написати твіp на тему: «Ідея соборності (за романом П. Куліша «Чорна рада»)" та незалежності України

Ответы:

Щось дописати потрібно буде.

Композиція роману насичена пригодницькими елементами. Зокрема, це епізоди з викраденням Лесі, лицарський поєдинок, запорізький суд і покарання. Кульмінаційної сценою є сама «чорна рада» 1663 року. У ній бере верх підступність демагога Івана Брюховецького.

Всіх персонажів твору можна умовно розділити на дві групи: реальні історичні постаті, діячі епохи Руїни з одного боку, і вигадані Кулішем романтичні образи, які є переважно представниками простого народу і козацтва.

У творі «Чорна рада» можна зустріти багато різних представників абсолютно різних поглядів на Соборність і незалежність України.

В образі Сомка, наприклад, автор відобразив свій ідеал гетьмана, освіченого, талановито, розумного, здатного сильною рукою обєднати всі землі України в самостійну державу. Така держава мала змогу стати одним з могутніх держав у всій Європі.

Для цього, по думки героя, потрібно було підвищити культуру і освіту, затвердити Старшинське панування, тримати в покорі голоту, встановити міжкласові світ. Але влада так просто не взяти в свої руки для цього в першу чергу необхідні і хитрість, і дипломатія, і особливо - вміння згуртувати навколо себе вірних і відважних однодумців.

Протилежність йому Іван Брюховецький, який зумів привернути до себе всіх, на кого йому можна було покластися для отримання Гетьманство. Це були і запорожці, і простий люд, і різні бояри.

Іван Брюховецький підкупив викраденим з гетьманської скарбниці сріблом, і на ці гроші пообіцявши підтримати козацькі звичаї. Обіцяв різні права і пільги, і давав хабара. Всі ці дії він здійснював для того, що підпорядкувати собі владу. І в підсумку Іван Брюховецький ставати гетьманом, не заради ідеї соборності і незалежності України, а для власного звеличення та збагачення.

І простий народ, і запорожці, і Козацькі старшини, як уже часто бувало, виявилися занадто довірливими до фальшивих обіцянок претендента. В епоху Івана посилився Кривавий розбрату, тиск північних сусідів та гніт підневільного народу, який втратив усі права, отримані у визвольній війні проти польської шляхти. Жадібність і владолюбство правителя, бояться народного невдоволення і нездатні довести правильність своїх рішень призводить його до великих невдач.

Отже, талановитий письменник Куліш Пантелеймон Олександрович в яскравій художній формі довів і сучасникам, і нащадкам, що ідея соборності і незалежності України існувала давно, але не могла здійснитися. Через помилковий вибір керівників Батьківщини, до влади приходили політики, які не проявили патріотизм і любов до Батьківщини. Розєднаність народу і його довірливість послужили тому, що заповітна мрія становлення могутньої держави не була здійснена.

Головною тенденцією роману, яку сформулював сам Куліш, було «показати політичне нікчемність Малоросії». Але все такі автор показав, що великий народ мав характер і почуття власної гідності, які виражалися у вищій громадянськості.

2Решение
Отв. дан Pilot
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте