Регистрация Вход
Литература 4-7 класс Натуська


Добрий день.
Допоможіть,будь ласка,з домашнім завданням.

Ответы:

Деяким із тих майстрів було вже понад сто років, і у своєму житті вони вирізали одну-єдину річ. А проте ця річ біла такої краси, що ні в кого й ніде не знайшлося б стільки грошей, щоб купити.

Переклад I. Андрущенка.

Запитання і завдання для самостійного опрацювання твору.

1. Чим країни, змальовані у творі «Джим-Гудзик і машиніст Лукас», відрізняються від вигаданих країн, зображених у казках інших письменників?

Розмір країни відрізняють її від інших країн, описаних в різних казках. Наприклад країна Медландія була розміром із звичайну квартиру або трохи більше. Посередині країни височіла гора, яка займала майже всю територію. Ця країна була дуже маленька і в ній не було нічого зайвого. Все що в ній знаходилося було атрибутами його жителів. Наприклад Лукасу належав локомотив. Компактність країни створює своєрідну грайливу картину, що нагадує різнобарвний малюнок з дуже яскравими місцями на ньому. Але мені найбільше країна нагадала іграшкове спорудження з різними іграшковими будівлями і іграшковими ляльками в ньому.

2. Які фантастичні явища й істоти трапляються на шляху Джима і Лукаса? У чому полягає своєрідність цих фантастичних елементів?

- зграйки летючих риб;

- коралові дерева;

- величезні метелики;

- пташки колібрі;

- прозорі дерева;

- Ліс Тисячі Чудес;

- Долина Сутінків;

- Велетень, який чим ближче наближався - ставав менше, а чим далі йшов - ставав більше.

- Країна Тисячі Вулканів;

і багато іншого

Своєрідність химерності явищ особливо виділяє уяву автора від інших творів. Особлива казкова атмосфера підкреслює неординарність твори. Це щось нове, яка створює нові емоції і нові картини в умах читачів.

3. Які риси характеру притаманні головним героям твору?

Головні герої твору дуже добрі та кмітливі. Цілеспрямованість Лукаса і допитливість Джима створюють дивовижний світ нових відкриттів. Відвага так само присутній в головних героях. Вони не впадають у відчай і завжди знаходять правильне рішення. Товариськість і відкритість допомагає їм знайомитися з іншими персонажами.

4. Схарактеризуйте стосунки між машиністом Лукасом і Джимом. Визначте найпоказовіші для цих стосунків епізоди.

Відносини між машиністом Лукасом і Джимом на мій погляд схожі на відносини кращих друзів. Але так само ці відносини можна описати, як відносини між двома братися, причому Лукас це старший брат. Вони довіряли один одному. Коли локомотив не подавав ознак життя, Лукас попросив Джима, і нехай вони служать дуже небезпечне діяння. Джиму необхідно залізти в казан, пірнути під воду і відкрутити гайку. Джим впорався із завданням і Лукас його хвалить і розуміє, наскільки добре, що з ним поруч Джим.

2
Отв. дан Examplez
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте