Регистрация Вход
История 10-11 класс Biomax

Коли і як постала Головна українська рада, якою була мета її створення

Ответы:

У 1912 році 200 провідних діячів трьох українських партій Галичини (націонал-демократи, соціал-демократи і радикали) прийняли заяву про лояльність уряду Австро-Угорщини і підтримки його в майбутній війні з Росією. 1 серпня 1914 року це три партії створили політичне обєднання під назвою Головна українська рада (укр. Головна Українська Рада) (ГУР), до керівництва якої увійшли Кость Левицький, Михайло Павлик і Микола Ганкевич. У Маніфесті ГУР, опублікованому в № 2 «Вісника визволення України» (періодичне видання емігрантського «Спілки визволення України») в серпні 1914 року, було заявлено, що український народ належить до тих народів, у яких найбільше позначиться війна і її наслідки; що «війни хоче Цар Російський, самодержавний володар Імперії, яка є історичним ворогом України», що царська імперія 300 років веде політику гноблення України з метою зробити український народ частиною російського; що перемога Росії загрожує українському народу Австрії лише гнітом, а перемога австро-угорської монархії буде звільненням України.

Головна українська рада розглядала в якості своїх основних завдань вироблення загальних напрямків української політики, рішення національно-політичних проблем, викликаних війною, що почалася, політичне представництво українців-галичан на міжнародному рівні, формування національного війська. Головна українська рада зверталася до влади Австро-Угорщини, адміністративним органам Галичини з петиціями, в яких обстоювала інтереси українського народу, вступала в контакти з представниками Центральних держав, привертаючи увагу до українського питання як одного з найактуальніших для європейської політики.

4 серпня 1914 Головна українська рада прийняла рішення про створення українського добровольчого формування, що отримав назву «Українські січові стрільці». При Раді було створено Бойову управа, яка повинна була очолити «майбутню українську військову організацію Легіону січових стрільців». Основу Легіону склали воєнізовані групи Українського січового союзу.

2Решение
Отв. дан Examplez
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте