Регистрация Вход
История 10-11 класс Biomax

Написати конспект на тему Як війна позначилася на повсякденному житті населення України

Ответы:

Відразу після початку Першої світової війни українські землі перетворилися на театр військових дій або прифронтову зону між російською армією та військами австро-німецького блоку.

Більшість євреїв, українців, галицьких поляків лякали наближення російської армії і безчинства козацьких полків.

Після взяття російськими військами фортеці Перемишль, на завойованій території російська влада встановила режим «російського початку» в житті населення краю. Так, в Галичині закривалися українські школи та інші навчальні заклади, культурні організації, вводилися російську мову і російське законодавство.

Окупаційна політика супроводжувалася заходами щодо русифікації Галичини. Всі навчальні заклади, включаючи Лембергскій університет і Технічний університет Львова, були закриті.

Почалося звернення греко-католиків до православя. Майже всіх представників української еліти, які залишилися в краї, а також верхівку греко-католицької церкви на чолі з митрополитом А. Шептицьким вивезли вглиб Росії. Відбулися єврейські погроми.

Для того щоб привернути до себе простий народ, окупаційна влада йшли і на економічні поступки при розділі на дрібні ділянки земель втекли поміщиків і євреїв. Частково майно євреїв, депортованих в Російську імперію, роздали полякам.

Багато що свідчить про те, що окупаційна влада постаралися звернути собі на користь глибокі протиріччя між селянами і поміщиками. Наприклад, вони анонсували після закінчення війни земельну реформу, яка відображатиме інтереси селян.

Відступ російської армії супроводжувався новими погромами українства і депортацією населення. Поряд з цим в відступаючих російських частин додалися біженці, які боялися репресій з боку Австро-Угорщини. Всього в Росію було переміщено понад 100 тис. Українців.

Під час війни населення звикло до насильства і до того, що держава не може виконувати свої функції.

2Решение
Отв. дан Jooooo
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте