Регистрация Вход
История 10-11 класс Biomax

Написати конспект на тему Початок Першої світової війни

Ответы:

Незважаючи на те, що згідно з військовим планам Німеччини основним супротивником розглядалася Франція і головний удар мав наноситися саме по ній, Німеччина оголосила першої війну Росії, хоча з чисто військової точки зору було вигідно відтягувати зіткнення з нею якомога довше. Причиною такого рішення стало прагнення німецької влади забезпечити одностайне голосування в парламенті (рейхстазі) з приводу початку війни, основну проблему в даному випадку становила фракція соціал-демократів. Останні схвалили вступ Німеччини під час війни, аргументуючи посиланням на думку свого часу К. Маркса і Ф. Енгельса про ведення «революційної» війни проти «російського деспотизму». Практично одностайне схвалення вступу Німеччини у війну було забезпечено.

1 серпня Німеччина оголосила війну Росії, в той же день німці вторглися в Люксембург.

2 серпня німецькі війська остаточно окупували Люксембург, і Бельгії був висунутий ультиматум про пропуск німецьких армій до кордону з Францією. На роздуми давалося всього 12 годин.

3 серпня Німеччина оголосила війну Франції, звинувативши її в «організованих нападах і повітряних бомбардуваннях Німеччини» і «в порушенні бельгійського нейтралітету».

3 серпня Бельгія відповіла відмовою на ультиматум Німеччини.

4 серпня німецькі війська вторглися в Бельгію. Король Бельгії Альберт I звернувся за допомогою до країн-гарантів бельгійського нейтралітету. Лондон направив до Берліна ультиматум: припинити вторгнення в Бельгію, або Англія оголосить війну Німеччині. Саме з приводу цієї вимоги в історію увійшло вираз «клаптик паперу», так німецький рейхсканцлер (1909-1917) Теобальд Бетмап-Хольвега в бесіді з англійським послом Едуардом Гошені назвав міжнародний договір, який гарантував нейтралітет Бельгії. Відповіддю з боку англійського посла були слова, що «на цьому папері стоїть підпис Англії». Після закінчення терміну ультиматуму Великобританія оголосила війну Німеччині і направила війська на допомогу Франції. 6 серпня Австро-Угорщина оголосила війну Росії.

2Решение
Отв. дан Jooooo
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте