Регистрация Вход
Биология 10-11 класс Biomax

Допоможіть Написати конспект на тему МІЖДИСЦИПЛІНАРНІ ЗВ’ЯЗКИ БІОЛОГІЇ ТА ЕКОЛОГІЇ

Ответы:

Екологія (від греч. Οἶκος - дім, λόγος - наука) - це наука про взаємодію живого між собою і з окруженою средою. Екологія виявляє як сугубо біологічну науку, але в нашому часі вона перетворилася на наукові основні властивості екосистеми та їх компоненти. Одним з перших, хто почав розглядати екологію як узкую біологічну наукову дисципліну, і як медісциплінарну науку, був виданий зоолог і еколог Одум (1913-2002). У науковому труді «Основи екології» (1953 р.) Вчені запропонували нову проектну організацію екології, центральне місце в якій відведено екосистемами. Нова концепція Одума стала актуальною революцією в екології. Сучасна екологія - це медісциплінарна самостійна наука, повязана з багатьма іншими науками та попередньою суттю з біологією. Екологічні наукові знання необхідні для досліджень по ботаніці, зоології, фізикології, морфології, систематиці, біогеографії, еволюційній біології, генетики, бібліотехнології, відповідно до біологічних систем - це відкриті системи, які взаємозвязуються з окружною средою тридцяти потоків ресурсів, енергетики та науки. При цьому екологія - це біологічна наука з того часу, що досліджує біологічні системи та їх властивості. У сучасному етапі досліджують суспільство біологічних та екологічних досліджень, що обєднують загальну та звичайно актуальну ціль: представити обстежену картину функціонування природи та визначити місце і вбити людину в природних процесах. Само істотне існування живої природи на нашій планеті та процветанії человечеського суспільства зависає від того, насколько швидко буде розкрито закономірність суттєвості екосистеми та біосфери в цілі. Ітак, характерних межисциплінарних связей біології та екології на сучасному етапі, розвиток громадськості визначає необхідність вирішення глобальних проблем людських проблем.

Екологія вознікла як розділ біології. Діяльно, що в основі екології лежить фактичний матеріал з різних відбійних біологій, так як вплив окружаючої середи на організм може оцінюватися за допомогою біологічних показників їхніх станів. При цьому використовуються, в приватності, знання з морфологій (використання дисципліни строенія організмів), включаючи анатомію, ембріологію, гістологію, цитологію.

Взаимодействия организмов з хімічними компонентами окруженої среди вивчають у фізіології та біохімії, а зовнішні реакції мають предмет предметів етології - науки про поведенія. Так, як перечислені тут знання відносяться до всіх великих группам організмів - тваринами (включаючи людину), рослинами і мікроорганізмами, то вони входять у свої якості в стаціонарних чашках в антропологію, зоологію, ботаніку, мікробіологію та інші.

Будучі за виникненням біологічної науки, екології в теперішньому часі перетворилися на комплексну. междисциплінарну наукову освіту, включаючи в себе біологічно також соціально-економічні, географічні, духовно-нравственні, культурно-естетичні знання і призвану сигарну важливу роль у створенні нового, екологічно орієнтованого, міровоззрілого сучасного людини. У звязку з тими екологічними знаннями нерозривно связано з іншими областями наукового знання.

2Решение
Отв. дан Venik
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте

Другие вопросы в разделе - Биология