Регистрация Вход
История 10-11 класс Biomax

Допоможіть Написати конспект на тему Воєнні Дії в 1914 р

Ответы:

Основними фронтами, на яких вже в серпні 1914 р розгорнулися важкі бої, стали французький Західний і російська Східний. На першому етапі війни, на початку вересня, головна угруповання німецьких армій вийшла до річки Марна між Парижем і Верденом, а потім форсувала її. 6 вересня почалося контрнаступ англо-французьких військ на всьому фронті від Парижа до Вердена. Тільки до 12 вересня німецькі війська закріпилися за річкою Ена і на лінії схід Реймса. 15 вересня союзники припинили наступ.

Невдале німецький наступ на Париж і поразка німецьких військ на Марні привели до провалу німецького стратегічного плану війни, розрахованого на швидкий розгром противника на Західному фронті. Від кордону Швейцарії до Північного моря встановився позиційний фронт.

На Східно-Європейському театрі бойові дії почалися 4-7 (17 - 20) серпня. В ході Східно-Прусської операції l-я російська армія завдала поразки німецькому корпусу. Продовжуючи наступати, вона розбила одну з німецьких армій. Одночасно 2-а російська армія почала рух у фланг і тил німцям. Успішний наступ російських військ у Східній Пруссії змусило німецьке командування перекинути додаткові війська із Західного на Східний фронт. Німецькі війська, скориставшись помилками радянського командування, що не налагодив взаємодію між l-й і 2-й арміями, зуміли нанести важку поразку спочатку 2-й, а потім і l-й російським арміям. Російські війська відійшли зі Східної Пруссії.

Одночасно відбувалася битва в Галичині, в якій війська російського Південно-Західного фронту завдали великої поразки австро-угорським військам. Російські зайняли Львів. Був блокований австро-угорський гарнізон фортеці Перемишль, передові радянські частини вийшли до передгіря Карпат.

Німецьке верховне командування спішно перекинуло сюди великі сили. Однак своєчасна перегрупування сил, вироблена російської Ставкою, дозволила в ході Варшавсько-Івангородський операції зупинити наступ противника на Івангород, а потім відбити удар на Варшаву. Незабаром боку, вичерпавши всі можливості, перейшли до оборони.

10 серпня Німеччина послала на Чорне море для підтримки турецького флоту лінійний крейсер «Гебен» і легкий крейсер «Бреслау». Турецькі і німецькі кораблі раптово обстріляли Севастополь, Одесу, Новоросійськ і Феодосію. Росія, Великобританія і Франція оголосили війну Туреччині. Росія висунула на кордон з Туреччиною Кавказьку армію. У грудні 8-я турецька армія перейшла в наступ, але була розгромлена.

2Решение
Отв. дан Venik
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте