Регистрация Вход
История 10-11 класс Biomax

Допоможіть написати конспект на тему Воєнні Дії в 1916

Ответы:

В обох попередніх кампаніях Німеччина не досягла поставлених цілей. Чи не були виведені з ладу ні Франція в 1914 р, ні Росія в 1915 р До початку 1916 Англія і Франція вже мали перевагу над Німеччиною в 75-80 дивізій і в значній мірі ліквідували своє відставання в області артилерійського озброєння. У 1916 році нанести основний удар на заході і вивести з війни Францію. Німецьке командування в своїх розрахунках звернуло увагу на захоплення укріпленого району Вердена.

21 лютого 1916 німецькі війська почали наступальну операцію в районі фортеці Верден, що отримала назву «Битва при Вердені», або «Верденськая мясорубка». Німецьке наступ виявився значною мірою несподіваним для французького командування. На фронті наступу 40 км артилерійський удар небаченої сили знищував французьку оборону. Німецькими військами були пройдені 1-я і 2-я укріплені лінії оборони. Але в подальшому німецький наступ було зупинено. У жовтні - грудні французькі війська, зробивши ряд потужних контратак, вибили противника з найбільш важливих позицій в районі фортеці. Ця битва тривала до 18 грудня 1916 року.

На прохання французького командування в березні 1916 року російською Західному фронті була зроблена наступальна Нарочская операція. Двотижневі спроби прорвати лінію німецької оборони завершилися невдачею, однак протягом цього часу натиск німців на Верден істотно ослаб.

4 червня 1916 року російською Південно-Західному фронті почалася наступальна операція, спочатку планувалася як допоміжна для Західного фронту. Однак Барановицька операція виявилася безуспішною, в той час як Південно-Західний фронт завдав в Галичині і Буковині тяжкої поразки німецьким і австро-угорським військам, загальні втрати яких склали понад 1,5 млн осіб.

Операція на Соммі готувалася англо-французьким командуванням як основна операція 1916 року. Відволікання основних сил Німеччини проти Росії в 1915 році дало можливість союзникам накопичити сили для цього наступу. Німецький наступ під Верденом відволікло значні сили Франції, але не змогло зупинити підготовку цього наступу. 1 липня було наступ. Спочатку наступ розвивався успішно. Артилерійська підготовка величезної сили значною мірою знищила німецьку оборону, після чого в атаку пішли хвилі пехоти.В битві на Соммі союзники втратили близько 625 тис. Чоловік, а німці - 465 тис. Чоловік.

На Кавказькому фронті в січні - лютому в ерзурумському битві російські війська вщент розгромили турецьку армію і оволоділи містом Ерзурум, в квітні в ході Трабзонской операції був узятий місто Трапезунд, в липні - серпні - міста Ерзінджан і Муш.

Успіхи російської армії спонукали Румунію виступити на боці Антанти. 17 серпня 1916 року було укладено договір між Румунією і чотирма державами Антанти. Румунія брала зобовязання оголосити війну Австро-Угорщини. За це їй були обіцяні Трансільванія, частина Буковини і Банат. 28 серпня Румунія оголосила Австро-Угорщині війну. Однак до кінця року румунська армія була розбита, і велика частина території країни зі столицею Бухарест була окупована. Це зажадало від Росії ввести військові сили в Румунію і стабілізувати фронт, тим самим ще більше подовжити свій фронт. Захоплення частини Румунії дозволив Німеччині черпати з неї великі запаси стратегічної сировини і палива.

Військова кампанія 1916 ознаменувалася найважливішою подією. 31 травня - 1 червня відбулася найбільша за всю війну ютландська морський бій.

Всі попередні описані події продемонстрували перевагу Антанти.

2Решение
Отв. дан Examplez
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте