Регистрация Вход
История 10-11 класс Biomax

Допоможіть написати конспект на тему . Антивоєнні виступи.

Ответы:

Хвиля патріотизму, яка охопила воюючі країни на початку війни, з її затягуванням стихла. До початку 1916 року всі більше людей бажали лише її швидкого завершення. Так, 1 травня в столиці Німеччини відбулися демонстрації під гаслами «Кінець війні!», «Геть уряд!». 21 жовтня 1916 року в Австро-Угорщині, прагнучи змусити правлячі кола змінити свою політику і припинити війну. У Франції величезний вплив на настрої громадськості зробило видання в 1916 р книги письменника фронтовика Анрі Барбюса «Вогонь».

У Великобританії на посилення антивоєнних настроїв і страйкового руху уряд відповів введенням влітку 1915 р закону «Про військовому спорядженні», за яким будь-яке підприємство могло бути оголошено власністю держави. Ще одним підтвердженням того, що патріотичні заклики обєднатися і забути всі розбіжності до перемоги у війні не підтримуються населенням, стало національно-визвольне повстання проти британського панування в Ірландії навесні 1916 р

У ніч на 24 квітня 1916 р 1200 повстанців захопили важливі пункти в Дубліні і проголосили Ірландію незалежною республікою. Британська влада застосувала проти «бунтівників» 20.-тисячну армію і до травня придушила повстання.

Поширення антивоєнних настроїв привело до збільшення числа прихильників соціал-демократичних партій. При цьому соціал-демократи не відрізнялися єдністю у ставленні до війни. Ліві засуджували війну як імперіалістичну і загарбницьку, закликали перетворити її в громадянську і усунути правителів своїх держав. Праві обмежувалися вимогами негайного припинення війни і укладення справедливого миру без анексій і контрибуцій.

2Решение
Отв. дан Examplez
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте