Регистрация Вход
Биология 10-11 класс Biomax

Ответы:

1. Що вивчає біологія?

Біологія - наука про живих істот і їх взаємодії з середовищем проживання. Вивчає всі аспекти життя, зокрема, структуру, функціонування, зростання, походження, еволюцію і розподіл живих організмів на Землі. Класифікує і описує живі істоти, походження їх видів, взаємодія між собою і з навколишнім середовищем.

2. Назвіть основні галузі застосування біологічних знань.

Біологічні знання знаходять широке застосування майже у всіх галузях народного господарства. Мікробіологія, біологія, орнітологія, фармацевтика, медицина, фізика, геологія, сільське господарство, мисливство, рибальство, медицина, криміналістика.

3. Що вивчає екологія?

Екологія - наука про взаємодії живих організмів між собою і з їх середовищем проживання. Наука вивчає взаємини живої і неживої природи.

4. Чому екологія є біологічною наукою?

Взаємодія організмів з середовищем розглядає кожна біологічна наука. Екологія зачіпає лише ту його сторону, яка обумовлює розвиток, розмноження і виживання особин, структуру і динаміку популяцій, і спільнот. Предметом дослідження екології є біологічні макросистеми (популяції, біоценози, екосистеми) і їх динаміка в часі і просторі.

5. Що таке біологічне пізнання?

Біологічне пізнання - це організована діяльність відповідно до цілей і завдань, результатом якої є нові знання про живу природу.

6. Назвіть основні галузі застосування біологічних досліджень.

Дослідження і досягнення біологічної науки широко використовуються в харчовій промисловості, фармакології, виробництві товарів народного споживання. Найважливішою проблемою в сільському господарстві є отримання високоврожайних сортів рослин і високопродуктивних порід тварин і штамів мікроорганізмів, а також розробка на основі біологічних досліджень оптимальних умов культивування рослин і утримання тварин.

2Решение
Отв. дан Jooooo
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте