Регистрация Вход
Биология 10-11 класс Biomax

Ответы:

7. Чому XXI століття є століттям біології?

Двадцять перше століття назвати століттям біології, тому що біологія XXI століття багатодисциплінарного, багатовимірна, багата інформацією, орієнтована на освіту і добре представлена на міжнародному рівні. Біологія грає дуже важливу роль в житті людини, встановлюючи закономірності існування і функціонування живої природи. Це допомагає людям зберігати навколишнє середовище, підтримувати своє здоровя, годувати людство. Двадцять перше століття - це століття біології, яке прийшло на зміну століттю фізики. БІОЛОГІЯ стала не тільки фундаментальною наукою про життя в усіх його проявах, але і частиною людської культури і духовності суспільства, істотно впливає на всі сфери діяльності людини.

8. Як повязані між собою біологія та екологія?

Екологія - це спочатку біологічна наука. Предметом її вивчення є екологічні системи, основними одиницями яких є живі організми різних видів, що знаходяться у взаємодії один з одним. Найголовніше взаємодія - це поїдання один одного і формування харчового ланцюжка. Тому студенти, які навчаються за спеціальністю "екологія", вивчають біологічні дисципліни і проходять по ним польову практику. Такими дисциплінами можуть бути: ботаніка, зоологія, біоценологія, біопродуктивність, грунтознавство, біологічний захист рослин і т.п.

В принципі такий набір формує гарну біологічну базу і при певних обставинах такий фахівець може працювати де-небудь, де потрібно біолог.

Однак зараз під словом екологія розуміють зовсім не те, що є насправді, не помічаючи різниці між екологією і охороною природи. Екологія - це наука, дуже складна і різноманітна і її не можна зводити тільки до категорії забруднень і замусореванія.

Що стосується спеціальності у ВНЗ, то потрібно дивитися на спеціалізацію. Є промислова екологія - це суцільна хімія, юриспруденція та інший набір дисциплін, необхідних для того, щоб підготувати інженера в області захисту середовища при промисловому виробництві. Біологія тут, звичайно, викладається, але в дуже малих обсягах. Аналогічно ситуація зі спеціалізацією геоекологія - це вже майже теж, що промислова екологія. Якщо Ви хочете отримати спеціальність еколога і, в той же час, вивчати біологію, то краще вступати на спеціальність "еколог", можна зі спеціалізацією природокористування.

9. Яке значення біологічних знань для людини?

У наш час перед людством особливо гостро постають такі загальні проблеми, як охорона здоровя, забезпечення продовольством і збереження різноманітності організмів на нашій планеті. Біологія, дослідження якої спрямовані на вирішення цих та інших питань, тісно взаємодіє з медициною, сільським господарством, промисловістю, зокрема харчової та легкої та т. Д.

Біологія грає важливу роль і в забезпеченні людства продовольством. Вчені створюють нові високоврожайні сорти рослин і породи тварин, що дозволяє отримувати більше продуктів харчування. Дослідження біологів спрямовані на збереження і підвищення родючості грунтів, що забезпечує високі врожаї. Живі організми широко використовуються і в промисловості. Наприклад, кисле молоко, кефір, сири людина отримує завдяки діяльності певних видів бактерій і грибів. Завдяки отриманим протягом часу знань в області біології було зафіксовано безліч наукових відкриттів. Одним з них стало відкриття вірусів Д. І. Ивановским. Відкриття клітинне теорії. Відкриття екзоцитозу російським ученим Мечниковим. Партеногенезу. Мітозу і мейозу. Відкриття еритроцитів і імунітету. Всі отримані знання дали великий поштовх для сучасної медицини. Дослідженню нових хвороб і вірусів.

Відкриттю препаратів. Дала початок 1 теорія еволюції Дарвіна. Вивчення різних сортів рослин в ботаніці в даний час сприяє поліпшенню якості і кількості врожаю. Велике значення в предметі біологія має відкриття крові.У особливо способи переливання і резус - фактор.

10. Оцініть важливість біологічних знань для розвитку людства.

Неможливо переоцінити значення біологічних знань для сучасної людини. Розвиток будь-якої науки відкриває перед людиною нові горизонти, дозволяє значно поліпшити якість власного життя і гідно оцінити те, що дає людині навколишнього його світ. Область застосування біологічних знань величезний. Він зачіпає практично всі галузі життя, від елементарно - побутових, до космічних.

Завдяки розширенню і поглибленню біологічних знань людина краще починає розуміти природу самого себе і всіх навколишніх його організмів. Він починає розуміти, що будь-яке життя є священною, і все перебувати в постійному взаємозвязку з друг-іншому, хоча б тільки завдяки циркуляції пластичних речовин і енергії і починає більш дбайливо ставиться до навколишнього середовища і природи.

Біологія стала не тільки фундаментальною наукою про життя у всіх її проявах, але і частиною людської культури і духовності суспільства, яка істотно впливає на всі сфери діяльності людини.

2Решение
Отв. дан Examplez
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте