Регистрация Вход
История 10-11 класс Biomax

Допоможіть написати конспект на тему Паризька мирна конференція 1919—1920 рр (Історія 10 клас)

Ответы:

Паризька мирна конференція (1919-1920) - міжнародна конференція, скликана державами-переможницями у Першій світовій війні для вироблення і підписання мирних договорів з переможеними державами. Проходила в кілька етапів в період з 18 січня 1919 по 21 січня 1920 року за участю 27 держав. В ході конференції були підготовлені мирні договори з Німеччиною (Версальський договір), Австрією (Сен-Жерменський договір), Болгарією (Нёйіскій договір), Угорщиною (Тріанонський договір) і Османською імперією (Севрський мирний договір). Основні проблеми післявоєнного устрою світу на конференції вирішувала так звана «Велика четвірка» лідерів Великих держав, в яку входили американський президент Вудро Вільсон, британський премєр-міністр Девід Ллойд Джордж, премєр-міністр Франції Жорж Клемансо і премєр-міністр Італії Вітторіо Емануеле Орландо; за час конференції вони провели 145 неформальних зустрічей і прийняли всі ключові рішення, які згодом були затверджені іншими учасниками.

Жоден з урядів, що претендували в той період на статус законної всеросійської влади, не було запрошено на конференцію. Німеччина і її колишні союзники були допущені на конференцію тільки після того, як були вироблені проекти мирних договорів з ними. На конференції був схвалений статут Ліги Націй.

Державні діячі, політики, дипломати, банкіри, військові, економісти і юристи зібралися в Парижі з усього світу, щоб спробувати вирішити безліч масштабних проблем, повязаних з пристроєм післявоєнного світу. Всього на конференцію зїхалося понад тисячу делегатів, яких супроводжувала велика кількість експертів в різних областях знань, перекладачів, секретарів, стенографісток, друкарок та ін. Число співробітників, що обслуговували американську делегацію, досягало 1 300.

У той же час, учасникам Паризької конференції доводилося реагувати на виклики сучасності - численні страйки, державні перевороти і просто спалаху насильства, які одними сприймалися як розрізнені події, а іншими - як перші ознаки насувається світової революції.

Крім того, лідери країн-переможниць привезли з собою в Париж не тільки національні інтереси своїх країн, а й персональні особливості: риси характеру, втома, хвороби, особисті симпатії і антипатії - багато з яких зіграли свою роль у подальшій долі людства. Францію на конференції представляв Жорж Клемансо - людина з величезним досвідом і нещадний в політичній боротьбі.

підсумки конференції

Конференція в Парижі підготувала мирні договори з:

Німеччиною - Версальський договір (1919),

Австрією - Сен-Жерменський договір (1919),

Болгарією - Нёйіскій договір (1919),

Угорщиною - Тріанонський договір (1920) і

Османською імперією - Севрський договір (1920) - внаслідок розпаду Османської імперії, в 1923 році він був замінений Лозаннським договором.

На конференції був схвалений статут Ліги Націй. Підготовлені договори - разом з угодами, прийнятими на Вашингтонській конференції (1921-1922) - заклали основи для Версальсько-Вашингтонської системи міжнародних відносин.

2Решение
Отв. дан Examplez
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте