Регистрация Вход
История 10-11 класс Biomax

Помогите пожалуйста Які зміни державно-правового статусу українських земель запроваджено Третім і Четвертим Універсалами УЦР

Ответы:

Третій універсал випущений 20 листопада 1917 (7 листопада 1917 г.), проголосив Українську Народну Республіку (УНР) формально, що не розірвавши федеральних звязків з Росією, і демократичні принципи: свобода слова, друку, релігії, зібрань, єдиноборств, страйків, недоторканність особистості і приміщень; проголосив національну автономію меншин (росіян, поляків, євреїв), скасував смертну кару і право приватної власності на землю, встановив 8-годинний робочий день, оголосив про реформу місцевого самоврядування і оголосив 9 січня 1918 року днем ​​виборів в Установчі збори України.

Влада Центральної Ради поширювалася на 9 губерній: Київську, Подільську, Волинську, Чернігівську, Полтавську, Харківську, Катеринославську, Херсонську і Таврійську (північні повіти, без Криму). Долю деяких суміжних з Росією областей і губерній (Курська, Холмська, Воронезька і т. П.) Передбачалося вирішити в майбутньому.

Проголошення УНР стало головним підсумком державного будівництва в Україні в 1917 р Українська Центральна Рада, задекларувавши створення УНР, що не проголосила її повної незалежності.

Четвертий Універсал, випущений 22 січня 1918 р (9 січня 1918 г.), проголосив УНР «незалежним, незалежною, вільною суверенною державою українського народу» і виконавчим органом - Генеральним секретаріатом - Радою народних міністрів.

УНР проголошувалася незалежною, вільною, суверенною державою українського народу.

2Решение
Отв. дан Jooooo
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте