Регистрация Вход
Другое 10-11 класс Biomax

Визначити одну чи кількох особистостей, яких ви вважаєте успішними, та підготувати короткі повідомлення про них.

Ответы:

Ілон Маск

У 1995 році Маск зі своїм братом заснував компанію Zip2, яка спеціалізувалася на програмному забезпеченні для новинних компаній. У 1999 році Zip2 була придбана Compaq за 308 млн. Доларів. Елон отримав 7% від суми продажу 22 мільйони доларів.

Після продажу першої компанії Елон Маск вирішує освоїти електронні платежі і створює свій стартап X.com. У березні 2000 року X.com на паритетних засадах зливається з компанією-конкурентом Confinity Пітера Тіля і Макса Левчина.

Це злиття в подальшому призводить до появи нині відомої платіжної системи PayPal. У 2002 році популярний сервіс купує інтернет-аукціон eBay за 1,5 мільярда доларів. Елон отримав з цієї угоди 180 млн. Доларів.

У 2004 році Елон, що має готівку після продажу PayPal, інвестує 70 мільйонів доларів у проект Tesla Motors. Дана компанія залучила його увагу тим, що розробляла електромобілі. Альтернативні джерела енергії це було в дусі принципів Маска.

Головним драйвером фінансових успіхів Tesla став люксовий седан Mo S з зарядом батарей на 426 км, яскравим дизайном і унікальними швидкісними характеристиками (розгін до 96 км год за 3,9 с). Модель була запущена в серійне виробництво за ціною від 69900 і удостоїлася високої оцінки в рейтингу Consumer Reports.

Амбіційний підприємець і винахідник ще на межі тисячоліть задумався про створення літального корабля, який можна було б багаторазово використовувати для подорожей людей в космос, на інші планети.

У той момент, коли фінансовий стан Елона Маска збільшилася, він вирішив почати втілювати цю мрію. Його дітищем в цій області стала компанія SpaceX (повна назва Space Exploration Technologies Company). Компанія була заснована в 2002 році.

Незважаючи на всі труднощі і невдачі, SpaceX вдалося створити два типи потенційно багаторазових ракет-носіїв: Falcon 1 і Falcon 9, а також багаторазовий космічний корабель Dragon.

2Решение
Отв. дан Examplez
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте