Регистрация Вход
История 10-11 класс Biomax

Проводні країни світу початок 20 століття

Ответы:

B більша історія Західної Європи, у Північній Америці та Японії завершила модернізацію процесів, сложилось індустріальне суспільство. преобладали монархії. Республіки були всіма державами Америки, але в Європі вони представили Францію та Швейцарію. Тим не менш, у великому державі держава монарха була обмежена парламентом

У Великобританії інтенсивно розвивалася економіка, особливо такі відростки, як хімія та електротехніка. Не все, що загинуло, було відстоювати країну від конкурентів, зменшивши її доля у мировому промисловому виробництві.

Страна теряє мірове промислове первенство. Це обясняється колоніальним характером британської економіки. Англійська буржуазія вважає, що найкраще виводить капітали в колонії і залежні країни, не вкладаючи їх у реконструкцію власної промисловості. Тут є ресаючим фактором тут була експлуатація величезної колоніальної системи.

Франція, несмотрячи на то, що в початку ХХ століття, переконалася, що її економічна жизнь, відмовилася від інших держав, як за рівнем виробництва, так і за степені своєї концентрації.

Главними виданнями цього було вивезення капіталу за кордон, представлення займів під високими відсотками, що існують в інших країнах. Потому в економічній країні господствовала фінансова олігархія. Старе державне - раннє, Франція зберегла свій аграрно - індустріальний характер: у сільському хозяйстві було зайнято 44%, а в промисловості - лише 38%.

Німеччина вступила в ХХ століття як одночасно з сильнейших індустріальних держав, зайнявши перше місце в Європі за рівнем промислового виробництва. Могущественні монополістичні союзи господствовали в економічній країні. Вместе з тем слідування поразки буржуазної революції 1848 - 1849 рр. стали феодальні пережитки, які були особливо замінені в юнкерських хозяйствах, превратившихся у великі капіталістичні економіки. Сохранение юнкерской кастої свого економічного і політичного впливу, часто велика доля мілітаризму в загальній історії Німеччини, привели до обєднання юнкерства та монополістичної буржуазії у єдиному блоці.

Росія одночасно з іншими странами тоже вступила в монополістичну стадію розвитку капіталізму. За темпам розвитку та підвищення рівня виробництва вона забезпечила середньовиробничий капіталістичний странам, за відомим весу в мировій промисловій продукції, що займається місцем. Не відрізняючись від інших держав в основному, Росія назвала конкретні особливості, наприклад, зберігає феодальних переказчиків на селі, а також знаєть вбивство іностранного капіталу та іностранних інвестицій в економіку. Тож у Росії, де важливіше пережиткове феодалізм на узбережжі з помещичимім землевідкладом, був сам царизм із прихильністю засімірує бюрократію та дворянські вотчини в безпеці, а вищі форми капіталізму у виробництві з дуже високим рівнем концентрації виробляються з доцільністю

Соединеные штати Америки можна роздивитись як класичну страну монополістичного капіталу. У початку ХХ століття США опережали всі держави за випуском основних виробничих продуктів та за загальним виробництвом. В 1913 р. У чорній металургії США випускають більше виробництв, за якими Велика Британія, Франція та Німеччина разом узяли, Ускореними темпами розвиваються і сільське хозяйство.

Характерним для США було то, що саме в них основної формою монополістичного електронного об єднання було встановлено трест, лішив повну виробничість і комерційну самостійність окремих підприємств.

Японія була першою і єдиною азіатською страшною, поставивши на себе окремий капітальний капітал. Переворот, почавшийся «Реставраційне майстерство» (1868), створив умови для бурхливого розвитку капіталістичних відносин і розміщення буржуазного суспільства. Завдяки активній ролі держав у сфері економіки, високому рівні експлуатації трудящихся, використанню методів використання Західної Європи та США Японія в началі ХХ века швидко перейшла в число «державних державців».

2Решение
Отв. дан Examplez
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте