Регистрация Вход
История 10-11 класс Biomax

Напишіть будь ласка пять самих розвинутих країн в 1914 році.

Ответы:

Сполучені Штати Америки

Італія

Британія

Франція

Іспанія

Розвиток продуктивних сил у другій половині XIX ст. привело до корінних змін у взаєминах національних господарських систем. Головними факторами виникнення світової господарської системи було розвиток міжнародного виробництва, в основі якого були випуск продукції одним господарюючим субєктом в різних країнах і розвиток економічних обмінів з різними країнами і територіями.

Розвиток міжнародного виробництва було тісно повязане з поширенням колоніального панування невеликого числа країн на нові території і насильницьким підключенням їх до всесвітнього воспроизводственному процесу. Колоніалізм зявився однією з умов, що сприяють насильницького економічному обєднанню світу.

До 1914 р територія колоніальних володінь перевищила 65 млн. Кв. км з населенням в 523 млн. чоловік. Найбільшими колоніальними державами були Британія, Франція, Іспанія, Португалія, Нідерланди. Практично весь світ виявився територіально і політично поділеним між невеликою групою країн.

Встановлення регулярних економічних звязків між метрополіями і колоніями привело до зміни організаційних форм експлуатації колоній. Промисловий капітал поступово домігся ліквідації привілеїв могутніх торгових компаній. У міру розвитку машинного виробництва метрополії перетворювали колоніальні володіння в ринки збуту своїх товарів.

2Решение
Отв. дан Pilot
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте