Регистрация Вход
Другое 10-11 класс Biomax

Позитивні сторони молодіжна субкультура;

Ответы:

На мій погляд, існування субкультури не обовязково негативно. Негативний, нейтральне або позитивне вплив субкультури на організацію залежить від того, чи суперечать її цінності основним або другорядним цінностям домінуючою культури. Основні цінності є центральними для функціонування організації, тоді як другорядні цінності бажані, але члени не вважають, що вони мають важливе значення для функціонування організації. Хоча можна стверджувати, що субкультури дійсно становлять загрозу для організації, це справедливо тільки в тому випадку, якщо члени субкультури дотримуються цінностей. що суперечить основним цінностям організації. Це загрожує силі всеосяжної культури.

Однак бувають ситуації, в яких субкультури не обовязково так вже й погані і мають нейтральний ефект по відношенню до всеосяжної культурі. Це відбувається в тих випадках, коли обидва члени приймають цінності домінуючих культур, але також дотримуються свого власного набору відмінних, але не конфліктуючих периферійних цінностей. Оскільки цінності, які розрізняються між членами субкультури і членами домінуючої культури, менш важливі для функціонування і ідентичності організації, ніж основні цінності, існування цієї субкультури не загрожує згуртованості всеосяжної культури. У таких випадках, оскільки субкультури і домінуюча культура можуть співіснувати гармонійно, субкультури повинні бути дозволені.

У деяких випадках субкультури можуть виходити за рамки гармонійного існування і навіть можуть розглядатися як корисні для організації. Прикладом цього є випадок, коли члени субкультури дотримуються домінуючих цінностей організаційної культури навіть з великим ентузіазмом, ніж члени іншої частини організації; згоду і турбота як про центральні, так і другорядних цінностях. В цьому випадку субкультура може збагатити домінуючу культуру, підтримуючи цінності і норми культури організації. Крім переваг у вигляді розширюється субкультури, я особисто вважаю, що субкультури приносять організації безліч інших переваг.

Короткий перелік позитивних впливів субкультури на лісночность:

- адаптація молодих людей до суспільстві;

- надання молодій людині виробити свій первинний статус;

- допомога молодим людям у звільненні від батьківської залежності і опіки;

- передача специфічних для певного соціального шару ціннісних уявлень;

- допомога молодим людям у задоволенні потреби гетеросексуальних контактів;

- робота як найважливішого соціального підготовчого інституту;

- людина проявляє себе творчо. А прояв таланту завжди призводить до зростання особистості.

- люди шукають натхнення, а значить творчі люди. І їх захоплення даною субкультурою ніщо інше, як просто спосіб насититися енергією.

- потрібно бути сильним, і не тільки тілом, а й духом.

- розвинені люди в інтелектуальному плані стають рольовиками. Вони обовязково освічені, начитані, і вельми інтелігенти і миролюбні.

- Як правило люди вельми цікаві і не замкнуті в своєму маленькому світі. Для них це лише всього час вільного проведення часу.

2Решение
Отв. дан User3
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте