Регистрация Вход
Химия 10-11 класс Sashaaa

На конкретних прикладах поясніть, що таке ізомерія.

Ответы:

Ізомерія, наявність молекул, які мають однакову кількість атомів одного виду (і, отже, однакову формулу), але розрізняються хімічними і фізичними властивостями.

Ізомери є структурними ізомерами, якщо вони мають однакову молекулярну формулу, але різні структури. Структурна ізомерія буває наступних типів.

1) Ланцюгова ізомерія

Ізомери представляють собою ізомери ланцюгів, коли два або більше сполук мають однакову молекулярну формулу, але розрізняються розгалуженням атомів вуглецю. Наприклад, ми можемо уявити C5H12 у вигляді трьох зєднань: CH3CH2CH2 CH2CH3 - пентан.

2) Позиційна ізомерія

Ізомери представляють собою ізомери положення, коли два або більше зєднання розрізняються становищем функціональної групи або атомів заступників. Наприклад, ми можемо уявити C3H7OH двома способами:

CH3CH2CH2OH -Пропан-1-ол

3) Функціональна ізомерія

Ізомери є функціональними изомерами, коли два або більше зєднання мають ідентичну молекулярну формулу, але розрізняються присутньої функціональною групою. Наприклад, ми можемо уявити C3H6O як кетон і як альдегід.

4) Метамерія

Це проявляється сполуками через присутність різних алкільних ланцюгів по обидві сторони від функціональної групи. Наприклад, ми можемо уявити C4H10O як етоксіетан (C2H5OC2H5) і метоксіпропан (CH3OC3H7).

2
Отв. дан User3
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте

Другие вопросы в разделе - Химия