Регистрация Вход
География 10-11 класс арианна

Лідер за видобутком сірки у Європі:
а.Австрія
б.Польща
в.Португалія
г.Сербія

Ответы:

Відповідь: б.Польща

Сірка-одне з найважливіших сировинних матеріалів хімічної промисловості. Він використовується в основному як похідне (сірчана кислота) у багатьох хімічних і промислових процесах і особливо важливий при виробництві фосфорних добрив,

які є найбільшим кінцевим продуктом сірки. Інші ключові сфери застосування включають переробку гуми, косметику та фармацевтику. Важливість сірки для індустріальної економіки та її відносна простота транспортування зробили її товаром, що викликає великий міжнародний інтерес. Його отримують як побічний продукт при таких операціях, як переробка нафти, Витяг бітумінозних пісків, переробка важкої нафти і природного газу, а також на коксохімічних і металургійних заводах.

За останні три роки на виробництво сірки вплинуло скорочення переробки природного газу, перехід від кислої сирої нафти до злегка солодкої, виснаження деяких родовищ природного газу і зміна попиту на деякі види палива. Однак зростаюча вуглехімічна промисловість Китаю розробила суворі екологічні стандарти, що призвело до створення безлічі заводів з регенерації сірки.

2
Отв. дан Semen
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте