Регистрация Вход
Литература 10-11 класс Sashaaa

Хронологічні межі епохи Відродження
а.X – XIII ст.
б.XIV – XV ст.
в.XIV – XVII ст.
г.XV – XX ст.

Ответы:

Відповідь: б.XIV – XV

Ренесанс період в європейській історії переходу від середньовіччя до сучасності охоплює 15 і 16 століть. Це сталося після кризи пізнього середньовіччя і було повязано з великими соціальними змінами. Крім стандартної періодизації, прихильники тривалого Відродження відносять його початок до 14 століття, а кінець - до 17 століття. Традиційний погляд більше зосереджується на ранніх сучасних аспектах Відродження і стверджує, що це був розрив з минулим, але багато істориків сьогодні більше зосереджуються на його середньовічних аспектах і стверджують, що це було продовженням Середньовіччя.

Інтелектуальною основою відродження була його версія гуманізму, що походить від концепції Roman Humanitas і повторного відкриття класичної грецької філософії, такої як філософія Протагора, який сказав, що «людина - міра всіх речей». Це нове мислення проявилося в мистецтві, архітектурі, політиці, науці та літературі. Ранніми прикладами були розвиток перспективи в олійному живописі і перероблені знання про те, як робити бетон. Хоча винахід металевого рухомого типаускорило поширення ідей кінця 15 століття, зміни епохи Відродження не були однаково пережиті по всій Європі: перші сліди зявляються в Італії вже в кінці 13 століття, зокрема, в працях Данте і картинах Джотто.

Як культурний рух відродження охоплював новаторський розквіт латинської та народної літератури, починаючи з відродження навчання в 14 столітті, заснованого на класичних джерелах, які сучасники приписували Петрарці ; розвиток лінійної перспективи та інших технік передачі більш природної реальності в живопису ; і поступова, але широкомасштабна реформа освіти. У політиці Відродження сприяло розвитку звичаїв і умовностей дипломатії, а в науці - все більшій опорі на спостереження і індуктивні міркування.. Хоча в епоху Відродження відбулися революції в багатьох інтелектуальних пошуках, а також Соціальні та політичні потрясіння, він, мабуть, найбільш відомий своїми художніми розробками і внесками таких ерудитів, як Леонардо да Вінчі і Мікеланджело, які надихнули термін «людина епохи Відродження».

2
Отв. дан Semen
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте