Регистрация Вход
История 10-11 класс Sashaaa

На скільки зменшилась територія Угорщини за умовами Тріанонського мирного договору?
а.на 1/4
б.не зменшилась взагалі
в.на 2/3
г.на 1/2

Ответы:

Б не зменшилась взагалі

2
Отв. дан Biomax

Вiдповiдь: на 2/3

Тріанонський мирний договір свідчив про розпад угорської імперії. В результаті підписання договору Угорщина втратила 2/3 належала їй території. Румунії відійшла вся територія Трансільванії, їй же дісталася і східна частина Банату.

Чехословаччини були віддані Словаччина і Західна Україна, а королівству сербів відійшли території західного Банату, Хорватія і Бачка, Австрія отримала Бургенланд.

Угорщина, згідно ч. 3, ст. 36-78 договору, відмовилася від прав на території вже не існуючої Австро-Угорської монархії, які відтепер їй не належали. В результаті підписання договору вона відмовилася від прав на порт Ризику, визнала незалежність Чехословаччини і Королівства сербів, хорватів і словенців.

Договором передбачалася відмова Угорщини від прав на будь-які території, які входили до складу колишньої Російської імперії, до 1 серпня 1914 року, і погодиться на скасування мирного договору, підписаного між Росією і Австро-Угорщиною, Туреччиною, Німеччиною і Болгарією, фактично анулювати Брестський мир 1918 року. Крім того, Угорщина відмовилася від тих прав, які могла предявити до територій, розташованим поза Європою і раніше належали або могли належати як самої Австро-Угорської монархії, так і її союзникам. Договором обмежувалася і чисельність угорської армії, яка не повинна перевищувати 35 000 чоловік.

2
Отв. дан Examplez
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте