Регистрация Вход
История 10-11 класс Sashaaa

Якому історичному діячеві належать наведені далі факти біографії?
«Державний і політичний діяч, публіцист, організатор українських збройних сил, член УЦР, з травня 1917 р. – голова Українського Військового Генерального Комітету».
а.М. Міхновському
б.В. Винниченку
в.С. Єфремову
г.С. Петлюрі

Ответы:

відповідь: С. Петлюра

У Мінську в квітні 1917 року Петлюра був обраний головою Українського Фронтового Ради військ Західного фронту. 4-5 квітня 1917 року брав участь в роботі конференції УСДРП, яка постановила підтримати Тимчасовий уряд, принцип федеративного устрою Російської республіки і підтвердила вимогу партії про автономію України, як «першої, невідкладної, актуальній задачі ... пролетаріату і всієї України».

Українською Радою Західного фронту Симон Петлюра був делегований на 1-й Український військовий зїзд, який 18-21 травня 1917 року проходив в Києві. Зїзд створив Генеральний Військовий комітет при Центральній раді, який очолив Симон Петлюра. Комітет прийняв постанову про збереження фронту і проголосив негайну українізацію армії за національно-територіальним принципом.

15 листопада 1917 року Центральна рада призначила його генеральним секретарем військових справ України. В цей же день Петлюра повідомив в Головний штаб Російської армії, в військові частини та установи, що військова влада на Україні, за винятком фронту, перейшла в його руки.

2
Отв. дан Svai
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте