Регистрация Вход
География 10-11 класс Sashaaa

Які наслідки для соціально-економічної ситуації у країнах ,що розвиваються ,мають високі темпи зростання населення?

Ответы:

Країни з найбільш швидко зростаючим населенням, як правило, займають високі місця за глобальним індексам голоду, бідності, екологічної деградації і вразливості. У більшості цих країн також є велика кількість безробітних молодих людей у ​​віці від 15 до 24 років, що є демографічним фактором, який може сприяти або посилювати політичну нестабільність і конфлікти. Відсутність прогресу в поліпшенні умов життя в цих країнах може призвести до посилення політичної нестабільності і конфліктів і збільшення числа біженців.

Надмірне використання ресурсів:

Швидке зростання населення призводить до надмірного використання природних ресурсів країни. Це особливо вірно, коли більшість людей залежать від сільського господарства як джерела коштів для існування. У звязку з швидким зростанням чисельності населення сільськогосподарські угіддя стають менше і обробляти їх стає невигідно. Немає можливості збільшення сільськогосподарського виробництва за рахунок використання нових земель (екстенсивне обробіток). Отже, багато домогосподарства продовжують жити в бідності. Фактично, швидке зростання населення призводить до надмірного використання землі, тим самим ставлячи під загрозу благополуччя майбутніх поколінь.

Урбанізація:

В умовах швидко зростаючого населення стає важко управляти коригуваннями, які супроводжують економічні і соціальні зміни. Урбанізація створює такі проблеми, як житло, електрику, вода, транспорт і т. Д Крім того, зростання населення загрожує незворотним екологічними збитками в результаті урбанізації в деяких сільських районах.

Рівень життя:

Оскільки одним з важливих чинників у країнах, що розвиваються, що визначають рівень життя, є дохід на душу населення, фактори, що впливають на дохід на душу населення в звязку з ростом населення, в рівній мірі застосовні і до рівня життя. Швидке зростання населення призводить до збільшення попиту на продукти харчування, одяг, будинки і т. Д. Але їх запаси не можуть бути збільшені в короткостроковій перспективі через відсутність таких факторів співпраці, як сировину, кваліфікована робоча сила, капітал і т. д.

Сільське господарство.

Зростання населення в країнах, що розвиваються збільшує приховане безробіття і ще більше знижує продуктивність на душу населення. У міру збільшення кількості безземельних робітників їх заробітна плата падає.

В результаті використання поліпшених методів та інших поліпшень на землі неможливо. Страждає накопичення капіталу в сільському господарстві, і економіка падає до прожиткового мінімуму. Проблема прогодування додаткового населення стає серйозною через гостру нестачу продуктів харчування. Їх необхідно імпортувати, що збільшує труднощі платіжного балансу. Таким чином, зростання населення гальмує розвиток сільського господарства.

Зайнятість:

Швидке зростання населення в країнах, що розвиваються ввергає економіку в масове безробіття і неповну зайнятість. У міру збільшення населення частка робітників у загальній чисельності населення збільшується. Але за відсутності додаткових ресурсів неможливо розширити робочі місця. В результаті зі збільшенням робочої сили збільшується безробіття і неповна зайнятість. Швидко зростаюче населення скорочує доходи, заощадження та інвестиції.

Соціальна інфраструктура:

Швидко зростаюче населення в країнах, що розвиваються вимагає великих інвестицій в соціальну інфраструктуру і відволікає ресурси від безпосередньо виробничих активів. Через брак ресурсів неможливо забезпечити освіту, охорону здоровя, медицину, транспорт і житло для всього населення.

Формування капіталу:

Зростання населення в країнах, що розвиваються уповільнює накопичення капіталу. У міру збільшення населення доступний дохід на душу населення знижується. Люди повинні годувати більше дітей з тим же доходом. Це означає збільшення витрат на споживання і подальше зниження і без того низької економії і, як наслідок, рівня інвестицій.

2
Отв. дан Svai
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте