Регистрация Вход
Биология 10-11 класс Biomax

До яких субдоменів еукаріотів відносять справжні гриби та грибоподібні організми?

Ответы:

відповідь: Amorphea

Еволюційне древо еукаріот ділиться на три величезні гілки, які можна для зручності назвати мегастволамі. Перший з них, у багатьох відношеннях найпримітивніший, називається Excavata. Більшість членів цього мегаствола - жгутіконосци, одноклітинні і гетеротрофні, тобто нездатні харчуватися за рахунок енергії світла. У свою чергу, мегаствол екскавато розпадається на два ствола, що мають різну еволюційну долю. Стовбур Metamonada включає в себе кілька груп жгутіконосцев (оксімонади, трихомонади, гіпермастігіни, діпломонади, ретортамонади). Багатоклітинних форм серед метамонад немає. Багато з них живуть в організмах багатоклітинних тварин в ролі симбіонтів або паразитів. До стовбура Discoba відносяться три-чотири групи жгутіконосцев (якобіди, цукубамонади, кінетопластиди, евгленовие жгутіконосци) і гетеролобозние амеби, які схожі на справжніх амеб, але абсолютно їм не споріднені. Деякі гетеролобозние амеби виробили життєвий цикл з короткочасної багатоклітинній стадією - плодовим тілом, що нагадує плодове тіло. Володарі таких життєвих циклів називаються слизовики.

Другий мегаствол еукаріот, набагато більш різноманітний, але теж зберігає деякі примітивні ознаки, називається Amorphea. Характерні риси цього мегаствола - схильність до утворення ложноножек і відсутність фотосинтезу, тобто гетеротрофность, як і у екскавато. Освіта ложноножек - не унікальний для аморфний властивість, але саме в цьому мегастволе воно особливо розвинене. Часто ложноножки служать для пересування, ще частіше - для харчування, а якщо вони стають довгими і розгалуженим, то можуть перетворюватися в грибницю. Іноді одночасно з ложноножкамі у клітин є джгутики, а іноді і немає.

Аморфний, в свою чергу, діляться на два еволюційних стовбура. Один з них називається Amoebozoa і складається з істот, які через постійне освіти ложноножек позбавлені постійної форми клітини - вони пересуваються, в тій чи іншій мірі «перетікаючи» (пеломікси, мастігамеби, звичайні і раковини амеби, Міксоміцети). Як мінімум одна група амебозоев - Міксоміцети - перейшла до способу життя слизевиков: на певному етапі свого життєвого циклу вони утворюють багатоклітинні плодові тіла, досить складно влаштовані. Ймовірно, це один з найдавніших в історії життя на Землі прикладів морфогенезу, побудови складної форми.

2Решение
Отв. дан Jooooo
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте