Регистрация Вход
Биология 10-11 класс Biomax

Чому форма тіла у вигляді міцелію виявилася найкращою для забезпечення живлення справжніх грибів?

Ответы:

Зазвичай ми можемо уявити собі гриб тільки як надземну частину гриба, але більша частина вегетативних частин насправді знаходиться під землею. Надземна частина гриба називається плодовим тілом, а коренева система гриба - міцелієм. Складається з щільної маси тонких ниткоподібних волокон тканини, які називаються гіфами, Міцелій - важлива частина системи життєзабезпечення гриба. Ці нитки природним чином проникають в грунт, рослинний матеріал, деревину та інші матеріали, збираючи воду і поживні речовини. Для цього міцелій спочатку виділяє ферменти, що руйнують субстрат навколо них.

Довгі мікроскопічні волокна міцелію представляють собою найбільш біологічно активну стадію життєвого циклу гриба (без міцелію не було б гриба) і утворюють підземну мережу, яка служить не тільки для харчування грибів на поверхні.

Міцелій стикається з проблемами, оскільки він розширюється і вростає в навколишнє середовище субстрату, і повинен знайти способи захисту від конкурентів, таких як патогени. Міцелій виробляє ферменти і метаболіти, які він вводить в субстрат, і ці сполуки створюють захист для міцелію і всього гриба. Саме ці унікальні сполуки, створені в результаті захисту від природних стрессоров навколишнього середовища, збільшують лікувальну і харчову цінність всього гриба. Міцелій діє як захисний механізм, який дозволяє грибу рости.

2
Отв. дан Jooooo
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте