Регистрация Вход
Биология 10-11 класс Sashaaa

1.Який світлочутливий пігмент забезпечує фотосинтез у солелюбних археїв-галофілів?
а.Хлорофілa
б.Фікобілін
в.Бактеріохлорофіл
г.Бактеріородопсин
2.
Який тип живлення у ціанобактерій?
а.Фотоавтотрофний
б.Хемогетеротрофний
в.Фотогетеротрофний
г.Хемоавтотрофний

Ответы:

1. відповідь: г. Бактеріородопсин

Бактеріородопсіновій фотосинтез відкритий в солелюбніх архей-галофили, які мають фіолетовий світлочутливий пігмент - бактеріородопсин.

Бактеріородопсин - сімейство мембранних світлочутливих білків археот (наприклад, галобактерій). Бактеріородопсин здійснюють перенесення протона черезплазматичну мембрану, за будовою подібні з родопсину ссавців.

Цей білок виконує ту ж функцію, що і хлорофіл в інших організмах - забезпечує перетворення енергії сонячного світла в енергію хімічних звязків. Він діє як залежна від світла протонна помпа. Поглинання кванта світла призводить до швидких структурних змін в молекулі, завдяки яким відбувається перенесення катіона водню з цитоплазми на зовнішню сторону клітинної мембрани.

2. відповідь: а. Фотоавтотрофний

Облігатна фотоавтотрофи. Мабуть, багато ціанобактерії-облігатні фотоавтотрофи вони можуть рости тільки на світлі.

Практично всі продуценти - фотоавтотрофи, т. Е. Зелені рослини, водорості та деякі прокаріоти, наприклад ціанобактерії (раньще їх називали синьо-зеленими водоростями). Роль хемоавтотрофов в масштабах біосфери нехтує мала. Мікроскопічні водорості і ціанобактерії, що становлять фітопланктон.

Для фотосинтетиков джерелом енергії для реакцій біосинтезу служить сонячне світло. До фототрофам відносяться клітини зелених рослин, що містять хлорофіл, і бактерії, здатні до фотосинтезу (наприклад, ціанобактерії).

2
Отв. дан Hanan
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте