Регистрация Вход
Українська література 10-11 класс Sashaaa

1.До «театру корифеєв» не належить:
а.М. Садовський
б.П. Саксаганський
в.І. Карпенко-Карий
г.Леся Українка
2.Хто не входив до театру корифеїв?
а.М. Кропивницький
б.М. Садовська-Барілотті
в.Б. Грінченко
г.М. Заньковецька

Ответы:

1) відповідь: Леся Українка

Серед акторів театру були вихідці з родини Тобілевичів: Іван Карпенко-Карий (актор і драматург), Панас Саксаганський (актор), Микола Садовський (актор) і Марія Садовська-Барілотті (актриса і співачка). Цікаво, що перший український театр довгий час залишався і кращим - Кропивницький зумів підібрати людей так, що їх особистий творчий потенціал не затьмарював інших акторів, але доповнював їх.

2) відповідь: Б. Грінченко

Театр Н. Кропивницького був в той час справжнім джерелом української культури. Художнику вдалося обєднати талановитих акторів: братів Тобілевичів (псевдоніми: Івана - Карпенко-Карого, Миколи - Садовський, Панаса - Саксаганський), Михайла Старицького, Марію Заньковецьку та ін.

Одним з найвидатніших діячів українського театру корифеїв був І. Карпенко-Карий. Він написав 18 оригінальних пєс. Серед них - «Безталанна», «Наймичка», «Мартин Боруля», «Сто тисяч» і ін. Його акторська творчість позначена щирістю і психологічною глибиною почуттів.

З театром корифеїв також повязані імена П. Саксаганського та М. Заньковецької, для яких театр став єдиним покликанням в житті.

2
Отв. дан Kir
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте