Регистрация Вход
Другое 10-11 класс Biomax

Дпопомжіть будь ласка написати твір на тему Чим актуальна траrікомедія I. Карпенка-Карого «Мартин Боруля» в наші дні?

Ответы:

Письменники України, як і багато інших письменників девятнадцятого століття, в своїх творах прагнули відобразити проблеми, які були присутні в суспільстві. Сьогодні ці твори не втратили свою актуальність і продовжують відображати темні сторони людської свідомості. Вже на протязі століть людина стрімко створює нові умови життя, відкриває нові закони світобудови, досягає високих результатів у різних областях, але внутрішньо продовжує залишатися тією ж людиною з численними внутрішніми вадами.

Твір Мартин Боруля є трагікомедією, написаної Іваном Карпенко-Карого в 1886 році. Актуальність даного твору сьогодні має місце в побуті сучасної людини. У творі автор зачіпає відношення між підлеглими і керівниками, прагнення зайняти більш зручне положення всупереч думці близьких людей, прагнення до високого становища в суспільстві, дурість, переоцінка своєї особистості, надуманість ідей, результат яких не коли був реальністю, бажання перемогти за всяку ціну, відсутність співчуття і розуміння.

Мартин Боруля бажає мати докази того, що він належить до дворянського роду. Це викликає в ньому почуття переможця і додає сили в конфлікті з Красовським. Помилкове відчуття переваги штовхає Мартіна здійснювати різні вчинки проти своїх близьких людей. Він відмовляє в весіллі своєї дочки, не дивлячись на її бажання. Мартін вважає, що вона не гідна Микола за своїм походженням. Мартін для своєї дочки знаходить іншого нареченого, які на його думку відповідає статусу дворянства. Новий наречений Марисі не приховує, що що приїхав одружитися з розрахунку. Опускаючи подробиці можна побачити, що в цьому подія все є фальшивим і наповнене стражданнями. Батько, який не чує своєї дочки, наречений, який діє з власної вигоди, Микола, який втрачає свою дружину. Це ситуація характерна не тільки для далеких минулих часів, але і сьогодні і завтра актуальність не буде загублена.

Але, що ми отримуємо в результаті наших неправильних дій. У творі все встає на свої місця. Головний герой Мартін так і не отримує бажаного статусу в суспільстві і при цьому програє суперечку з Красовським. Наречений відмовляється від майбутнього весілля з Марисею і тікає. Степан стає безробітним. Таким чином, такі людські пороки як зарозумілість і користь призводять в руйнівним наслідкам і позбавляють інших людей щастя. Сьогодні це актуально як ніколи.

2Решение
Отв. дан Pilot
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте