Регистрация Вход
Другое 1-3 класс Lihatskayasneja

Які комахи на зиму ховаються у трухлявих пеньках , які в опалому листі, у ґрунті , а які ховаються в опалому листі у мохові

Ответы:

В опалому листі ховаються в більшості такі Комахи: Сонечка, короїди, гусениці метеликів, хрестоцвіті блохи, жуки-довгоносики.

Оскільки опале листя в лісі складають великий шар і там може жити багато представників тваринного світу, то вважаю це цілком правильним законом в природі.

А ось в садах і приватних ділянках потрібно опале листя максимально прибирати, так як листя за сезон забирають в себе багато гидоти, яка потім зашкодить рослині. Та й багато шкідників не проти будуть там перезимувати.

Багато комах влаштовуються на зимовий період під землею або в купах сухого листя, під корою старих пнів або дерев, компостних купах, сараях, навіть на балконах і верандах будинків. Цей спосіб підходить личинкам, жукам, лялечкам і гусеницях метеликів, а деякі метелики ховаються і засипають обернувшись крилами (кропивянка, павлін.глаз, лимонниця і ін.), Є які відкладають яйця, а самі гинуть.

Багато гусениці метеликів, що зимують в стадії лялечки, зариваються в землю і там заляльковуються. Бджоли і оси щільно закривають всі входи до своїх осель листям та іншими органічними матеріалами. Вони ведуть під землею або в глибині гнізд напівактивний спосіб життя. Мухи для своєї зимівлі вони шукають місце в землі, але це дуже часто не рятує їх від морозів.

Жучки сонечка забиваються між хвоинками молодих сосен і серед листя ялівцю. Вони, готуючись до майбутньої зими, прагнуть заздалегідь сховатися під кору дерев, тріщини старої деревини пнів і інші укриття, де залишаються до весни в стадії заціпеніння.

Бабки теж дуже корисні. Вони ловлять мух, комарів, мошок і інших комах, схоплюючи їх на льоту. До зими більшість бабок (виключаючи перелітні види) гине, попередньо відклавши яйця в воду. Правда, бабка Лютке-тьмяна не вмирає, а зимує і тільки навесні відкладає яйця. З яєць виходять личинки, які живуть у воді 2-3 роки і поступово зростають. В останній рік розвитку личинка перетворюється на дорослу бабку, виліт якої відбувається у одних навесні, у інших влітку.

Мурахи риють собі притулок від морозу на глибині понад метри, там, де температура тримається завжди приблизно на одному рівні; зібравшись в велику грудку, вони чекають настання теплих днів.

2
Отв. дан User3
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте