Регистрация Вход
Другое 10-11 класс вася

Знайдіть для приклада справу, подану до Європейського суду з прав людини, що стосується України. Дослідіть, яке було прийняте щодо неї рішення і як воно було виконане державою.

Ответы:

Володимир Барсуков подав скаргу до ЄСПЛ на те, що в період знаходження в колонії з 2007 по 2012 рік він не отримував достатнього і якісного медичного обслуговування. ЄСПЛ визнав, що мало місце нелюдське і принижуюче людську гідність поводження по відношенню до бізнесмена (ст.3 Конвенції), а також порушення його права на ефективний засіб правового захисту (ст.13 Конвенції). Барсуков домігся компенсації в 15000 євро.

Олександр Рубцов і Гайдік Балаян звернулися до суду ЄСПЛ зі скаргою на те, що судові органи незаконно помістили підприємців в СІЗО, порушивши, таким чином, ст.5 Конвенції. ЄСПЛ погодився з доводами бізнесменів, вказавши, що попереднє розслідування тривало занадто довго, а підстав поміщати Рубцова і Балаяна в слідчий ізолятор у судів не було. Європейський суд присудив кожному, хто звернеться по 5000 євро в якості моральної компенсації.

2
Отв. дан Kir
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте