Регистрация Вход
География 10-11 класс Biomax

Допоможіть будь ласка виписати головне про вториний сектор Польщі за допомогою підручника

Ответы:

У Польщі основними відбивачами вторинного сектора економіки є: машиностроение; чёрная металлургия; угольна промисловість; текстильна промисловість; хімічна промисловість. У країні розвиваються автомобільне будівництво, електротехніка та виробництво електроніків.

У Польщі спостерігався постійний економічний ріст протягом останніх 26 років з моменту лібералізації економіки в 1990 році.

Виробництво автомобілів складає 11% від загального обсягу промислового виробництва та близько 4% ВВП країн. Країна займає 23-е місце у світі по виробництву транспортних засобів і є найбільшим виробником легких автомобілів у Восточній та Центральній Європі.

Обробна промислова промисловість Польща також включає судостроювання, виробництво нафтохімії та обладнання, а також виробництво електроніків та електричного обладнання.

Польща є нетто-експортером переробних фруктів та овочів, мяса та молочних продуктів. Переробчики часто покладаються на імпорт, щоб доповнити внутрішні склади пшениці, фуражного зерна, растительного масла та білкової муки, яких зазвичай недостатньо для задоволення внутрішнього проекту.

Доля піщевої промисловості, до якої відноситься виробництво продуктів харчування, напоїв та табачних виробів, у структурі продажів польської промисловості в цілому становить близько 20%. У ній працює майже 17% від загального числа зайнятих у промисловості.

За останній рік країни перевірено загальну модернізацію власних виробництв, що підняло промисловість на новий рівень, підвищило якість випуску продукції, відповідно, відповідно. Сьогодні Польща випускає більше 20 мільйонів тонн проката. Для виробництва металургійної країни використовується і використовує власні заходи угля. Центри виробництва - Варшава, Гданьськ, Познань.

Цветная металлургия.

Тут можна виділити горнодобиваючий відрасль. По запасам і добіче медної руди, срібло і сери країна займається одне з провідних міст у світі, за запасом поліметаллів, в Європі. По виробництву засобів масової інформації Польща займається третім місцем у Європі та десятиріччя у світі. Промисловість сосредоточена у південних воєводствах.

2Решение
Отв. дан Kir
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте