Регистрация Вход
История 10-11 класс вася

1.Як називався опозиційний блок в Італії до якого входили соціалісти та ліберали?
а.Соціалістичний
б.Міланський
в.Католицький
г.Авентинський
2.
Назвіть рік встановлення фашистської диктатури в Італії:
а.1928 р.
б.1924 р.
в.1933 р.
г.1922 р
3.
До яких наслідків призвів Латеранський пакт між Б. Муссоліні та Папою Римським Пієм ХІ 1929 р.?
а.Ватикан отримав статус автономії у складі Італії
б.Партія «Католицька дія» отримувала більшість в італійському парламенті
в.Ватикан отримав статус самостійної держави
г.Католицька церква отримала владу в Римі та околицях
4.
Який із заходів фашистів не відноситься до Надзвичайних законів 1926 р.?
а.Анулювання парламентських мандатів
б.Розпуск всіх політичних партій, крім фашистської
в.Заборона фабрично-заводських комітетів
.Закриття партійних газет
5.
Яка країна стала першою жертвою завойовницької політики фашистської Італії:
а.Лівія
б.Конго
в.Ефіопія
г.Алжир
6.
Союзником Б. Муссоліні в період його одноосібної влади крім фашистської партії були(а):
а.католицька церква
б.соціалісти
в.комуністи
г.монархісти

Ответы:

1. відповідь: г. Авентинський

Авентинський блок (італ. Secessione lAventino) або Комітет опозиційних фракцій - антифашистський блок опозиційних партій і політичних угруповань. Був створений в Італії в 1924 році після вбивства фашистами Джакомо Маттеотти. У Авентинський блок увійшли католики, ліберали, демократи, соціалісти і комуністи.

2. відповідь: г.1922 р

Італійський фашизм - тоталітарна націоналістична політика корпоративізму, що проводилася Беніто Муссоліні з 1922 до 1943 року. Беніто Муссоліні, ведений ідеєю відновлення Римської імперії, обрав після Першої світової війни фасції символом своєї партії, звідки і зявилася її назва - фашистська. Муссоліні прийняв римську фасцію, як символ фашистської партії, в 1919 році при створенні «fasci di combattimento» (Союзу боротьби). Історії приходу фашистів до влади була присвячена Виставка фашистської революції.

3. відповідь: в. Ватикан отримав статус самостійної держави

Латеранські угоди - система договорів між італійською державою і Святим Престолом. Привели до правового врегулювання взаємних претензій між Італією і Святим Престолом, до вирішення «Римського питання», яке існувало з 1870 року; визначили права і привілеї Римо-католицької церкви, її положення в Італійському королівстві. Ватикан як держава був створений в 1929 році після укладення так званого "Лютеранського угоди" між папою Пієм XI і урядом Муссоліні.

Латеранські угоди - система договорів між італійською державою і Святим Престолом. Привели до правового врегулювання взаємних претензій між Італією і Святим Престолом, до ліквідації «Римського питання», яке існувало з 1870; визначили права і привілеї католицької церкви, її положення в італійському державі.

4. відповідь: в. Заборона фабрично-заводських комітетів

Виняткові (надзвичайні) закони 1926 - серія законодавчих актів, виданих фашистським урядом Італії в листопаді 1926. Приводом для їх видання стало замах на Б. Муссоліні 31 жовтня 1926. І. (ч.) З. від 6 листопада розпускав все «антинаціональні» політичні партії, що завершило перехід до однопартійної системи, були заборонені опозиційні газети, І. (ч.) з. від 25 листопада створював «Особливий трибунал щодо захисту безпеки держави», який розглядав справи, повязані з антифашистської діяльністю, і таємну поліцію (ОВРА). Була заборонена еміграція антифашистів, політичні емігранти позбавлялися громадянства, їх майно підлягало конфіскації. Вводилися смертна кара за замах на життя Муссоліні, короля чи королеви, а також «політична або адміністративна висилка осіб», підозрюваних в антифашистській діяльності. У парламенті було прийнято рішення про позбавлення депутатських мандатів членів Авентинського блоку.

5. відповідь: в. Ефіопія

Першою жертвою повинна була стати Ефіопія. По-перше, Абіссінії була єдиним незалежною державою Африки, тобто війна з Аддіс-Абебою Чи не загрожує прямим зіткненням з Парижем чи Лондоном. Англійці і французи не були союзниками Ефіопії і не збиралися її захищати.

6. відповідь: а. католицька церква

Папа визнавав легітимність італійської держави. Католицизм став єдиною релігією країни. Духовенство отримало право регулювати шлюбно-сімейні відносини. Десять церковних свят та неділі оголосили неробочими днями. У відповідь папство стало союзником дуче фашизму в багатьох справах. Папу Пія XI вважали прихильником Муссоліні.

2
Отв. дан Kir
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте