Регистрация Вход
Другое 8-9 класс SLYUMAX

Марійка (10 років), повертаючись із парку, вибігла на шосе. Її дії спричинили пошкодження автомобіля через маневрування водія
Які правопорушення вчинили ці особи? Який вид відповідальності, на вашу думку, передбачено за такі дії? Чи накладатимуть на них юридичну відповідальність? Яку?

Ответы:

Пішоходи повинні рухатися по тротуарах і пішохідних доріжках, дотримуючись правої сторони.

Ситуації, що стали наслідком порушення пунктів правил дорожнього руху, які були перераховані вище, і спричинили за собою створення аварійної ситуації або ДТП, відповідно до частини 4 статті 127 КУпАП, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 170 гривень або громадські роботи терміном від 20 до 40 годин.

В даному випадку відповідальність понесуть батьки:

Відповідальність батьків неповнолітніх

За невиконання або неналежне виконання обовязків по вихованню дітей батьки можуть бути притягнуті до різних видів юридичної відповідальності, зокрема до кримінальної, адміністративної та цивільно-правової.

Що стосується присуджуються штрафів батькам неповнолітніх, відзначимо, що адміністративна відповідальність встановлена ​​статтею 184 КУпАП, а саме за ухилення батьків або осіб, що їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обовязків по забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей. Покарання зазначеною статтею передбачено йди у вигляді попередження або у вигляді штрафу від пятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

2
Отв. дан User3
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте