Регистрация Вход
История 10-11 класс соска

1.Як називалася організація, створена 18 жовтня 1918 р. у Львові з метою об’єднання західноукраїнських земель в єдину Українську державу?
А.Загальна Українська Рада
Б.Українська Національна Рада
В.Головна Українська Рада
Г.Український національний союз
2.
Акт Злуки було оприлюднено:
А.20 квітня 1919 р.
Б.22 січня 1919 р.
В.1 червня 1920 р.
Г.21 грудня 1918 р.
3.
Яку історичну назву отримали описані в уривку події?
«7 червня 1919 р. українські війська, долаючи опір противника, перейшли у відчайдушний наступ. Протягом двох тижнів вояки УГА визволили Бучач, Підгайці, Тернопіль і вийшли на підступ до Львова. Але наступальні бої вичерпали останні сили галичан і змусили їх перейти до оборони».
а.Брусиловський прорив
б.Чортківська офензива
в.Галицька битва
г.Горлицький прорив
4.
Чому поляки різко негативно поставилися до факту створення ЗУНР?
а.ЗУНР порушила умови Версальського договору
б.ЗУНР висловила претензії на ряд етнічних польських земель
в.Втрачали стратегічно важливі території
г.Влада ЗУНР репресувала польське населення на своїй території
5.
До якої держави внаслідок Сен-Жерменського договору відійшли землі Закарпаття?
а.Чехо-Словаччини
б.Угорщини
в.Польщі
г.Румунії
6.
Одне з найголовніших досягнень керівництва ЗУНР:
а.Створення зовнішньополітичного відомства – Державного секретаріату міжнародних справ
в.Створення харчових комітетів і ліквідація приватної власності на землю
б.Створення Конституційного суду ЗУНР
г.Створення боєздатної Галицької армії

Ответы:

1. відповідь: Б. Українська Національна Рада

18 жовтня 1918 року українські парламентарі зі Східної Галичини і Північної Буковини, керівники політичних партій і церковних ієрархів створили у Львові орган представницької влади - Українську Національну Раду. Його очолив Євген Петрушевич. 19 жовтня Українська Національна Рада оголосила про намір обєднати всі західноукраїнські землі (Східну Галичину, Північну Буковину і Закарпаття) в єдину українську державу, і зробити це мирним шляхом.

2. відповідь: Б. 22 січня 1919 р.

22 січня 1919 в Києві було проголошено «Акт обєднання (Злуки)» Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки в єдину соборну Україну. ЗУНР отримала назву Західної області Української Народної Республіки (ЗО УНР) і повну автономію. Остаточне рішення про обєднання західних і східних земель повинні були затвердити Українські Установчі збори, яке так і не зібралися.

3. відповідь: б. Чортківська офензива

Чортківське наступ - стрімкий наступ Української Галицької Армії в районі міста Чорткова (нині - Тернопільська область) в ході війни між Польщею і ЗУНР. Підготовлена ​​ще колишнім начальником штабу полковником Мишковського, операція була проведена під командуванням генерала Грекова. На початок червня 1919 року в результаті ударів польських військ залишки Української Галицької Армії були змушені відступити в так званий «трикутник смерті» - простір, обмежений з трьох сторін річками Збруч, Дністер і залізницею Гусятин - Чортків.

4. відповідь: б. ЗУНР выразила претензии на ряд этнических польских земель

1 листопада 1918 року зі збройного виступу українських формувань у Львові розпочалася польсько-українська війна. ДО 6 листопада поляки, які становили більшість населення Львова і не бажали бути частиною будь-якого іншого держави, крім польського, контролювали вже більше половини міста. У такій неспокійній обстановці 13 листопада 1918 року було проголошено ЗУНР і створено її уряд - Державний Секретаріат на чолі з Костянтином Левицьким. У той же день була створена Галицька армія.

5. відповідь: а.Чехо-Словаччини

До відродженої Польщі була приєднана Західна (а незабаром і Східна, колишнє Королівство Галичини і Лодомерії) Галичина. За Чехословаччиною, крім безпосередньо Чехії (Богемії) і Моравії, закріплювалася входила в угорську частину імперії Габсбургів Закарпатська Україна (Підкарпатська Русь), яка в якості автономної Руської Крайни в складі Угорської радянської республіки була окупована чехословацькими і румунськими військами.

6. відповідь: г. Створення боєздатної Галицької армії

У такій неспокійній обстановці 13 листопада 1918 року було проголошено ЗУНР і створено її уряд - Державний Секретаріат на чолі з Костянтином Левицьким. У той же день була створена Галицька армія.

2
Отв. дан User3
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте