Регистрация Вход
ОБЖ 10-11 класс Владка

Урок: Захист Вітчизни. написать реферат, на тему: Проникні поранення грудей. Огляд грудної клітини

Ответы:

Проникаюча рана грудної клітини виникає, коли в результаті травми в грудях виникає відкрите отвір різної глибини. Проникаюча рана часто викликаються ножовими, вогнепальними або іншими пораненнями, в груди.

Ознаки проникаючого поранення включають:

- отвір в грудній клітці розміром з монету

- шиплячі або смокчуть звуки, коли людина вдихає і видихає

- сильна кровотеча з рани

- яскраво-червона або рожева піниться кров навколо рани

- кашель з кровю

При пораненні грудної клітини може бути порушена цілість плеври, і тоді розвивається пневмоторакс. Пневмоторакс - це наявність повітря в плевральній порожнині. При проникаюче поранення грудної клітини в плевральну порожнину через отвір може потрапити атмосферне повітря, що може привести до стискання легкого та втрату ним своєї функції.

Для лікування рани грудної клітини необхідні дві речі: не допускати попадання повітря всередину і при цьому випускати додатковий повітря.

Що робити, щоб надати негайну першу допомогу?

Якщо з рани все ще виступає якийсь предмет, не витягувати його не можна. Це може погіршити травму.

Необхідно негайно зателефонуйте в місцеву службу екстреної допомоги. Якщо невідкладна допомога недоступна, як можна швидше доставте постраждалого до лікарні.

Перші дії для надання допомоги при виникненні проникаючої травми грудей.

Стерилізувати руки водою з милом.

Надіти рукавички або інший захист для рук.

Зняти у потерпілого вільний одяг або речі, що блокують рану. Чи не знімати прилипла до рани одяг.

При приготуванні повязки тримати руку на рані. Якщо можливо, попросити кого-небудь ще покласти руку на рану. Якщо більше нікого немає, попросити потерпілого прикрити рану рукою, якщо він ще може це зробити.

Накрити отвір чим-небудь пластиковим (бажано стерильним або хоча б чистим) і заклеїти скотчем з трьох сторін.

Можна використовувати пристосування для надання першої допомоги, зване нагрудним ущільненням, або імпровізувати з упаковкою, в яку входить стерильна повязка. Відкрити упаковку і заклеїти всю частину навколо рани.

Заклеїти ізоляційною стрічкою, скотчем або нагрудним ущільненням будь-який отвір, в яке всмоктується повітря, включаючи вхідні та вихідні рани. Необхідно переконатися, що в рану не влучає повітря.

У ущільнення повинна бути хоча б одна відкрита сторона, щоб випускати повітря, але не впускати повітря.

Потрібно стежити за тим щоб не відбувалося накопичення повітря в грудях. Якщо це сталося, то потрібно періодично знімати пломбу з грудей. Положення людини буде залежати від тяжкості травми. Тримати людини необхідно на боці, якщо це не ускладнює його дихання. Випустити якомога більше зайвого повітря з грудей, стежачи за тим, щоб людина могла дихати.

Якщо людина втрачає свідомість або перестає дихати, потрібно виконати наступне дії: виконати серцево-легеневу реанімацію і тиснути на рани, щоб уповільнити кровотечу.

2
Отв. дан User3
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте