Регистрация Вход
История 10-11 класс соска

1.Хто із нижчезазначених людей не був отаманом селянського повстанського руху.
А.Д.Зелений
Б.Г.Тарнавський
В.Н.Махно
Г. Н.Григор’єв
2.До причин поразки Директорії не відноситься:
А.Відсутність підтримки Директорії серед представників буржуазії та поміщиків, заможних селян
Б.Відсутність на початку діяльності Директорії військових підрозділів, які підтримували його ініціативи
В.Невдала зовнішня політика, невизначеність курсу на зближення з певною окремою військовою силою
Г.Внутрішня криза спричинена протистоянням серед керівництва цього органу
3.Для підтримки чиїх військ в Україну було направлено антантівський контингент чисельністю 60 тис. чоловік?
А.петлюрівських
Б.білогвардійських
В.радянських
Г.польських
4.До якого міста змушене було переїхати керівництво Директорії, після захоплення Києва?
А.Жмеринки
Б.Житомира
В.Кам’янця-Подільського
Г.Вінниці

Ответы:

1.відповідь: Б. Г. Тарнавський

Данило Ілліч Терпило (отаман Зелений; 16 (28) грудня 1886 Трипілля - кінець листопада 1919 року, Стрітівка) - український революціонер, отаман часів Громадянської війни 1917-1921 рр.

Нестор Іванович Махно - український анархіст і революціонер. Під час громадянської війни 1917-1922 років командував Революційної повстанської армії України. Автор мемуарів «Спогади».

Никифор Олександрович Григорєв (Серветник), отаман Григорєв (9 (21) лютого 1884 - 27 липень 1919) - організатор повстанської війни проти австро-німецьких окупантів, Української держави, інтервентів Антанти і Червоної армії Української РСР в 1918-1919 роках в Херсонській губернії.

2. відповідь: А. Відсутність підтримки Директорії серед представників буржуазії та поміщиків, заможних селян

Нерішучість і непослідовність в проведенні внутрішньої політики; відсутність широкої соціальної опори; відсутність боєздатної армії; військовий перевага ворогів над Директорією; відсутність єдності серед членів Директорії; особисте суперництво В. Винниченко і С. Петлюри; боротьба за владу між різними політичними партіями (УСД, українські есери, «боротьбисти»), яка послаблювала Директорію; несприятлива зовнішньополітична обстановка, бойові дії з більшовицькими, польськими, білогвардійськими військами; міжнародна ізоляція УНР.

3. відповідь: Б. білогвардійських

Слідом за військовими кораблями Антанти, що увійшли в листопаді 1918 р в порти Новоросійська, Одеси і Севастополя, стали прибувати ворожі транспорти з військами, озброєнням, боєприпасами і військовим спорядженням. Загальна чисельність французьких, англійських, грецьких, сербських і польських військ, не рахуючи білогвардійських, становила 60 тис. Солдатів і офіцерів. Вони мали на озброєнні танки, літаки і артилерію. До початку лютого 1919 р інтервенти окупували значну частину півдня України. Вони господарювали в таких великих містах півдня України, як Одеса, Херсон і Миколаїв. За допомогою білогвардійських банд інтервенти захопили весь Крим. У чорноморських берегів знаходився потужний військовий флот інтервентів, в який входили англійські, французькі, італійські і грецькі кораблі.

4. відповідь: Г. Вінниці

Залишивши Київ, Директорія попрямувала на південний захід, і на початку лютого 1919 року на деякий час затрималася у Вінниці. Положення було вкрай тяжка. Ні армії, ні співчуття народу у Директорії не було. Це все розуміли, хоча голосно не говорили, а, навпаки, самі в те не вірячи, стверджували, що і армія є, і народ весь стоїть за Директорію. В Галичині йшла боротьба галичан з Польщею і розраховувати на допомогу звідти не доводилося.

2
Отв. дан User3
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте