Регистрация Вход
История 10-11 класс Biomax

Чому на Лівобережній України підтримали Радянску владу?

Ответы:

Історично склалося, що Лівобережна Україна довгий час знаходилася під контролем російської влади. Початок цьому послужила Російсько-польська війна 1654 - 1667 років.

У 1664 р російські війська змогли перехопити ініціативу у поляків і почала їх тіснити в районі Глухова. Польська армія почала відступати, але війна виснажила обидві сторони. У 1667 р уряди обох країн пішли на підписання Андрусівського (поблизу Смоленська) перемиря. Росії поверталися Смоленське і Чернігівське воєводства, Сіверська земля. Річ Посполита визнавала воззєднання Лівобережної України з Росією. Правобережна Україна і Білорусія залишилися за Річчю Посполитою. Запорізька Січ залишалася під спільним керуванням Росії і Речі Посполитої. Як наслідок - зміцнення російської державності в Лівобережній Україні.

Інші історичні події так само зміцнювали присутність російського правління.

У 1708 році, після певних дій гетьмана Івана Мазепи, автономія Лівобережної України була обмежена і формально вона увійшла до складу новоствореної Київської губернії. У 1722-1734 роках і після 1764 року управлінням Лівобережної України займалася Малоросійська колегія. Після 1781 року Лівобережна Україна була розділена на Чернігівське, Новгород-Сіверське і Київське намісництва. У 1796 році територія Лівобережної України утворила Малоросійську губернію, а в 1802 році вона була поділена на Чернігівську і Полтавську губернію. Козацькі полки були перетворені в регулярні полки російської армії.

2Решение
Отв. дан Pilot
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте