Регистрация Вход
Литература 4-7 класс Mivberta

Твір на тему: Етапи зростання Джима гокінса

Ответы:

За час існування люди проходять фізичну і психологічну стадії дорослішання. На цьому етапі люди встановлюють ким вони є насправді і чого вони варті.

«Острів скарбів» Роберта Стівенсона - це пригодницька розповідь про молоду людину Джим Хокінс і його подорож в пошуках скарбів з піратами. В «Острові скарбів» читачі спостерігають, як герой твору Джим Хокінс перетворюється з безпорадного дитини в здібного підлітка. Хоча Джим Хокінс був всього лише дитиною, він дорослішає і проявляє багато ознак незалежності завдяки своєму досвіду з піратами в морі протягом усього роману. Перша половина роману демонструє залежність Джима від оточуючих його людей і те, що спонукає його дорослішати; друга половина роману починає показувати його перехід до розумного, зрілому чоловікові.

У першій половині роману ясно, що Джим наляканий подіями і проявляє ознаки слабкості. Яскравим прикладом цього є момент початку книги, коли Стівенсон представляє Біллі. Наляканий дитячий характер Джима очевидний в цьому уривку: Як цей персонаж переслідував мої сни, мені навряд чи потрібно розповідати вам. Одна бурхлива ніч, коли вітер тряс чотири роги дому, і прибій гуркотів по бухті і вгору по обривів, я б побачив його в тисячі форм і з тисячею диявольських виразів. Цей уривок показує Джиму кошмари про Біллі Боунс. Джим демонструє, що він дуже стурбований боягузливий персонаж. Стівенсон демонструє початок зрілості в характері Джима, коли його батько і Біллі Бонс померли. У цей момент в романі Джим переживає травмуючий досвід, особливо для хлопчика його віку. Його почуття видно тут: «Це була друга смерть, яку я знав, і печаль про першу була ще свіжа в моєму серці». Коли Джим каже «скорботу першого», він, звичайно, має на увазі раптову смерть свого батька. Це пробуджує почуття зрілості, і таким чином починається молода людина, дуже добре ставиться до теми Стівенсона про дорослішання.

Коли капітан Смоллет правильно пророкує, що між людьми Трелоні і Сільвер виникнуть проблеми, Хокінс дізнається, що зовнішність може бути оманлива. Урок стає ще більш болючим, коли він підслуховує Джона Сільвера, що використовує ті ж схвальні, принизливі висловлювання ніжності, щоб переконати моряків зробити заколот і вбивство, як він раніше переконував Хокінса в тому, що ці двоє були хорошими друзями.

Хокінс потрапляє в саму гущу небезпеки і відповідальності, коли погоджується шпигувати за Сильвером і його бунтівниками в пошуках Смоллетта і Трелоні. Тут він починає ризикувати: непомітно для кого-небудь, він пробирається в човен Сільвера, повну піратів, які прямують на полудень на острів, і досліджує острів на самоті. Він підслуховує цінну інформацію і на власні очі стає свідком вбивства, отримуючи більш повне і доросле уявлення про те, на що здатні люди.

Поки Трелоні і його люди борються з Сильвером і його бунтівниками на частокіл на острові, Хокінс починає контролювати свою долю. Це важливий крок до зрілості. Відчуваючи, що він може бути більш корисний в іншому місці, Хокінс вислизає від прибирання задушливого блок-хауса, щоб знайти човен Бена Ганна. Він використовує її, щоб виявити, що на захопленій Еспаньолі в живих залишився тільки Ісраель Хендс, і піднімається на борт, щоб забрати корабель.

Підводячи підсумок, можна сказати, що в «Острові скарбів» пригоди Джима Хокінса перетворюють його з наївного вразливого хлопчика в підлітка, кинутого в реальний світ, а потім в молодої людини, який приймає власні рішення.

2
Отв. дан Examplez
Для написания вопросов и ответов необходимо зарегистрироваться на сайте